hirdetés

Jó tanú az MVM 15 milliárd forintos hűtlen kezeléssel vádolt ex-vezére, Kocsis István. Legfőképp ugyanis nem emlékszik már semmire sem. Ráadásul ő nem is tudja, hisz neki is csak mondták, hogy a vádlott főrendőr Kiss Ernő dandártábornok az a titokzatos személy, aki 6 millió eurót kért tőle, hogy elsimítsa a büntető ügyét.  Az azonban már most biztos, hogy a KBI azaz a magyar FBI ex vádlott vezetőjét Kisst,  mondjuk azt, hogy fura körülmények közt hallgatták le, s a lehallgatást engedélyező bírókat is félretájékoztathatták, a nyilvánosságra hozott iratok alapján az eljáró hatóságok – mást nem is merünk írni, mert a Nemzeti Védelmi Szolgálat megint feljelentene minket, mint ahogy ezt eddig is rendszeresen tette. A per legbotrányosabb része azonban az volt amikor kiderült, hogy az NVSZ egy igen fontos bizonyítékot nem volt hajlandó megküldeni a tárgyalásra, mondván az államtitok és senki sem ismerheti meg, csak a bíró. Nos ez a bíróságok és a jog, az alkotmány lábbal tiprása, ilyen ugyanis nincs.  

 kiss-kocsis

Tanúként hallgatták meg Kocsis Istvánt, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. volt vezérigazgatóját a Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok ellen befolyással üzérkedés miatt indított perben a Fővárosi Törvényszéken. Kocsis István jó tanú, akár a vadregényes gengszter filmekben, hisz rengeteg mindenre nem emlékezett. Volt ami csak apró dolog volt, de nagy eseményekre sem nagyon ugrott be neki sok minden Kiss tábornok ügyében. Az azonban kiderült és talán még a bíróságot is meglephette, amikor a tanú , vagy a sértett közölte, hogy ő neki mondták, ő nem tudja biztosan, hogy Kiss Ernő tábornok lenne az a személy, aki 6 millió eurót kért tőle a közismert 15 milliárdos MVM büntető ügy elsimításáért. Kocsis azt állította mindezt neki Szász András az FTC korábbi tulajdonosa és a hírhedt és botrányos titkosszolgálati eszközbeszerzésekben főszerepet játszó Nádor 95 RT  egykor vezetője mondta, aki barátja. Sőt, aki vádlott társa Kaposváron az MVM bűnszervezetének ügyben.

Persze más izgalmak is voltak.

Kocsis azon bírói  kérdésre, hogy amikor úgy érezte, hogy őt becsapják és 6 millió eurót követelnek tőle, miért a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjéhez ment bejelentést tenni, hisz ez nem egy szokványos, nem tudott igazán magyarázatot adni csak azt, hogy szerinte ez nagy ügy, egy nagy zsarolási ügy, azért ment Keresztes főügyészhez.

A sors fura fintora, hogy a főügyészség  ezen bejelentést nem is rögzítette, mert az alapos gyanúhoz is kevés volt, feltehetőleg.

A sértett tanú kocsis azonban azonban nem hagyta ezt annyiban. Oly annyira nem, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat lehallgatásokat kért Kiss Ernő dandártábornokra, sürgösséggel. A bíróság által most nyilvánosságra hozott iratok alapján azonban sok minden zavaros lett ezen lehallgatások körül, s mondhatni igencsak kétes, megkérdőjelezhető indokokra hivatkozva indultak ezen lehallgatások. Így joggal felmerül az is, hogy a lehallgatásokat jóváhagyó bírót is sajnos félrevezethették, félretájékoztathatták az eljáró hatóságok. Mindezt a vádlott tábornok ügyvédje is megerősítette, sőt beadványában épp ezt emelte ki. Milyen érdekes, hisz mi is épp ezt írtuk meg jó pár hónappal ezelőtt két írásunkban is és emiatt indított ellenünk büntetőeljárást az NVSZ vezetősége rágalmazás miatt. Ezért kutakodott nálunk az NNI és emiatt akarták a honlapunkon ezen tartalmú cikkeinket letiltatni.Holott épp arra derült ma fény, hogy bizony komoly bajok vannak a lehallgatásokkal.

A mai tárgyaláson elhangzott többek között az is, hogy Kocsis a lehallgatások indoklásában megjelölt adatokat, infokat  sosem mondta az eljáró hatóságnak azaz az NVSZ-nek. Azaz ő sosem állított olyat, hogy az ügyvédje tudott arról, hogy ő tőle 6 millió eurót kért volna egy zsaroló, vagy épp Kiss Ernő.  Sőt olyat sem mondott sosem Kocsis, hogy a pénzátadásoknál jelen volt az ügyvédje is. Mindez azért fontos, mert ezen infok, adatok alapján lettek elrendelve a lehallgatások . Azaz valaki valamit nagyon elnézett és vagy törvénytelenül csinált az NVSZ- nél.

Kiss Ernő ügyvédje azt is megkérdezte, miért nem szerepel Kocsis István december 21-én tett feljelentésében, hogy már december 20-án átadott pénzt Szász Andráson keresztül, amire a volt MVM-vezér azt felelte: stresszes állapotban volt. A bíró a mintegy hatórás tárgyalás végén közölte: elnapolja az ügyet. A tárgyalás május 29-én folytatódik, amikor Szász Andrást is meghallgatják tanúként, valamint szembesítik Kocsis Istvánnal.