hirdetés

Lebuktak a gólyagyilkosok. A két 15 éves tini fiú elismerte, hogy megkínozta és megölte azt a gólyát, amelynek a tetemét hétfőn találták meg Jászapátiban a helyi katolikus iskola udvarán. Azt nem tudni, hogy a felajánlott busás nyomravezetői díj jár-e valakinek vagy sem. Az Esti Újság úgy tudja, a kamaszok jó bulinak tartották a védett madár kegyetlen megkínzását.

yonvert gólya

Két fiatalkorú fiút gyanúsítanak a Jászapátin elpusztult gólya ügyében – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. A Jászapátiban jól ismert gólya tetemét május 9-én találták meg egy általános iskola udvarán. A madár lábát eltörték, a fejét szétverték. A rendőrök egy nap alatt azonosítottak és gyanúsítottként kihallgattak két 15 éves fiút, akik elismerték a madár bántalmazását. Azt, hogy miért ölték meg a tinik a gólyát, egyelőre nem tudni. Azt Esti Újság értesülései szerint jó heccnek tartották a gólya brutális megkínzását a kamaszok. A gólya fokozottan védett madár, elpusztítása bűncselekmény.

A katolikus iskola igazgatója  közölte, hogy az intézmény hétvégére lezárt területén engedély nélkül tartózkodók követhették el az aljasságot. Az iskolában állítólag rendezvényt tartanak a megölt állat emlékére.

(Fotó: Facebook)