hirdetés

Rettegnek Bajnaitól a kormánypártok. Így gyorsan el is rendelte a Kecskeméti Járási Ügyészség új információik alapján csődbűncselekmény gyanúja miatt a nyomozás folytatását a Hajdú-Bét 2004-es csődjének ügyében, ismeretlen tettes ellen. MInt ismeretes a Fideszes  nagy elszámoltató Budai Gyula mondta ki először, hogy Bajnai sáros a libás ügyben ezért felelőségre kell vonni. Na tessék s lásunk csodát. 

bajnai hajdúbét

€“Úgy tűnik mindenképpen a vádlottak padján szeretnék látni bizonyos körök Bajnao Gordon volt miniszterelnököt, ellenzéki politikust. A már sokszor vizsgált és megszüntetett hírhedt Hajdú-Bét ügyet ugyanis újra elővették a hatóságok. Pontosabban a NAV. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi igazgatóságának szóvivője Sárközi Alexandra közölte, hogy a nyomozást a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága folytatja le, ám erről a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre bővebb tájékoztatást nem adott.
Mint arról korábban több kormánypárti lap is beszámolt a Hajdú-Bét iratait előbb Diósjenőn egy marhaistállóban tárolták, majd a Csepel Művek egykori biharkeresztesi gyáregységébe kerültek egy magánportára. A Magyar Nemzeti Levéltár célellenőrzést rendelt el a felszámoló által bérelt telephelyen, felfüggesztette a Hajdú-Bét-iratok selejtezését és jogszabály-módosítást is kezdeményezett, mert a felszámolt cégek iratanyagának őrzése során sok anomáliát tapasztaltak.

Az is tény, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök felelősségrevonását legfőképp az utóbbi években a Földművelésügyi tárcánál ténykedő Budai Gyula sürgette. Ő volt az, aki nagy nyílvánosság elött jó pár hónappal ezelött kijelentette, hogy a Hajdú-Bét felszámolásánál visszásságok történtek s ezért Bajnai a felelős. A mai világban így nem csodálkozunk, hogy az ügyészség úgy ugrál, ahogy a politika kívánja. A kormány és a vádhatóság kéz a kézben jár manapség s ezt már titkólni sem akarják nagyon.