hirdetés

Ismét előzetes letartóztatásban van Budaházy György. A férfit nemrég nem jogerősen a bíróság a Magyarok Nyilai szervezet vezetőjeként 13 éves börtönbüntetésre ítélte, mert több politikus ellen kíséreltek meg merényletet a vádirat szerint, s ők bátalmazták az MSZP-s politikusból Hír tévéssé vált Csintalant is.

budahazy2-nolBudaházy családja arról számolt be, hogy a hatóságok igen nagy erővel vonultak ki a házukhoz. Az épületből elvitték, Budaházy Györgyöt és a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetbe szállítják.

Budaházy korábban többször hangoztatta, hogy az ellene szeptemberben hozott ítélet nem jogerős, az ártatlanság vélelme most is megilleti őt és társait.

A vád szerint a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű szervezet a szocialista-szabad demokrata kormányzás idején, 2007 és 2009 között erőszakosan próbált beavatkozni a hazai politikába. Próbálták megakadályozni az egészségügyi törvény elfogadását, majd Gyurcsány Ferenc lemondása után Bajnai Gordon kormányalakítását. Molotov-koktélos támadásokkal és Csintalan Sándor megverésével is vádolják a szervezetet.
Budaházy az elsőfokú ítélet megszületése után azt mondta, hogy szerinte a bíróság még azt sem tudta kideríteni, hogy mi és ki valójában a Magyarok Nyilai, pedig ez lett volna a feladatuk.

Budaházy a Kuruc.info-nak pedig legutoljára ezt írta:

Tegnap, október 26-án a rendőrség az ügyünkben lakhelyelhagyási tilalommal sújtott vádlott társainknál járt, hogy tájékozódjon a nyomkövető eszköz beüzemelésének lehetőségéről a házi őrizet helyén, mert a Fővárosi Ítélőtábla – ahová az ügyünk felkerült – erre utasította őket. Ebből az következtethető ki, hogy szigorítani akarnak a velünk szemben érvényben lévő kényszerintézkedésen, holott erre semmi okot nem szolgáltattunk, senki nem szegte meg a szabályokat, nem tűnt el vagy ilyesmi. Viszont a szigorítás jelentheti azt, hogy akik már most is házi őrizetben vagyunk, azokat be akarják vinni előzetes letartóztatásba a börtönbe, vagyis nagy az esély rá, hogy most tudok írni utoljára szabadon.-közölte Budaházy.