hirdetés

Fenyegették, verték, szexuálisan megerőszakolták és molesztálták társai egy gyereket az aszódi javítóintézet falai között. Az esetről a Budapest Környéki Törvényszék számolt be, most, hogy a gyanúsítottak – három kamaszfiú – előzetes letartóztatását meghosszabbították.

aszod intézetA bíróság tájékoztatása szerint a kiskorú 2016. év júliusában került az Aszódi Javítóintézet 4-es csoportjába. Ott ismerkedett meg későbbi támadóival, akik már a második napon kiszemelték, azt akarták, hogy verekedjen velük. A fiú erre nem volt hajlandó, ezért csicskának nevezték, leköpték, több alkalommal szidalmazták és fizikailag is bántalmazták. Azonban itt még nem volt vége a gyerekek kegyetlenkedésének.

Tavaly szeptember 29. napján 19:45 óra körüli időben a gyanúsítottak felszólították a sértettet, hogy kézzel elégítse ki őket. A sértett nemet mondott a gyanúsítottak felszólítására, ezért azok megfenyegették, hogy közösülnek vele, megverik, leszúrják. Ezután fk. R. G. gyanúsított a térdével arcon rúgta, majd fk. S. P. és fk. A. F. gyanúsítottak is bántalmazták a sértettet, aki a bántalmazás hatására megtette, amire kényszerítették, oly módon, hogy szájjal és kézzel kielégítette őket.

Ez másnap, szinté az esti órákban megismétlődött. A bíróság közölte, a gyanúsítottak 18. életévét be nem töltött személy sérelmére követtel el bűncselekményt, azonos alkalommal, közösen, és ez folytatólagosan és társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntettének megállapítására alkalmas.

A gyanúsítottak egyébként büntetlen előéletűek, azonban a fentieket – a velük szemben különböző vagyon elleni erőszakos bűncselekmények miatt-  kiszabott javítóintézeti nevelés alatt követték el.

A bíróság megalapozottnak találta az ügyész indítványát, így a fiatalok a döntés szerint rács mögött maradnak az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban július 10-ig.

Azt nem tudni, hogy történt-e belső vizsgálat a brutális erőszak miatt az aszódi intézetben és milyen tanúságokat vontak le a vezetők. Szigorítottak-e bármin is, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő.