hirdetés

Visszaélt elhunyt rokonának, Puck Pálnak a képmásával az 56-os Emlékbizottság, legalábbis egy rokon ezt állítja. Mint ismeretes, házfalnyi plakátokon tiszteleg a forradalom emléke előtt a bizottság, s egy pesti puskás srác fotójához írták Zuglóban a ma még élő Dózsa László színművész nevét, hogy ő is harcolt a frontvonalban. A fotót egyébként az amerikai Life magazinban jelentették meg 1956. november 9-én, de ott sem Dózsa neve, hanem Puck neve szerepel az archívumban. Puck rokona szeretné, ha unokatestvére nevét tisztelnék és tudnák az emberek a képen ő látható, nem pedig más.

56-os-pesti-sracA 12 milliárd forintból gazdálkodó 56-os Emlékbizottság házfalnyi óriásplakátokkal árasztotta el az országot, hogy méltó emléket állítson a forradalom hivatalos, s úgy tűnik, a hatalom szerint egyetlen hősének, a pesti srácnak. Az egyik plakáttal azonban komoly hibát vétettek.

Az ominózus plakáton Zuglóban egy sapkás fiú látható, vállán fegyverrel, mellette felirat, amely szerint ő Dózsa László, a ma is élő színészlegenda. Csakhogy egy férfi szerint a képen unokatestvére, Puck Pál látható. Anno a Life magazin készítette a fotót, amely a lap archívumában is visszakereshető, és lássunk csodát, ott is Puck Pál neve szerepel a fotó mellett, nem a magyar színészé, akit most az emlékbizottság feltüntetett. Nos úgy tűnik, ez komoly malőr az emlékbizottság tagjaitól, sőt már-már észbontó hiba egy ilyen méltó ünnepen, mint 1956 évfordulója.

A magyar színművész Dózsa természetesen el van képedve, hisz szerinte ő van a képen. Sőt a sapkája is megvan és, ha kell antropológiai vizsgálatnak is alá veti magát. Igaz, nyilatkozni nem kíván az ügyben ahogy az 56-os Emlékbizottság sem.

Sajnos nem ez az első bakija az 56-os Emlékbizottságnak. Az RTL Klub emlékeztetett arra, hogy  a kubai–magyar dalszerző beharangozott 56-os művéről is kiderült, hogy egy korábbi zenéjét turbózta fel. De Koltay Gábor újrahasznosított forradalmi művét is sokan támadták, akárcsak Mándoki Lászlót és Csetényi Csabát, akik 1,4 milliárdot kaptak arra, hogy Németországban szervezzenek programokat.