hirdetés

Elérte a kormányzati bürokráciacsökkentési hullám az Agrárminisztériumot: mintegy 340 szakembert rúgnak ki. Valamiért a természetvédelmi terület szenvedte el a legnagyobb veszteséget itt a dolgozók 44%-a lett elküldve.

 

Nemzeti Park-Konyhás IstvánNovember 6-án 10 óra körül a kormányablakon keresztül értesítve az Agrárminisztérium természetvédelmi szakfőosztályainak majd felét, minden szakmai értelem nélkül kirúgták.

 

A kormány által kommunikált 10 százalék körüli leépítés helyett 44 százalékot rúgtak ki. Szinte kivétel nélkül 14-18 éve ott dolgozó, egyedülálló szakmai és közigazgatási tudással és kapcsolati rendszerrel rendelkező, elhivatott, munkatársat tettek lapátra a közigazgatás modernizációjára hivatkozva –mondta egy érintett.

 

Semmilyen szociális szempont , családanyák, gyereküket egyedül nevelők vagy gyeses álláson lévők sem számított. Gyakorlatilag az állami természetvédelmet , ami alá az összes nemzeti park igazgatóság, az össze természetvédelmi tevékenység tartozik, szó szerint lefejezték.

 

Az Agrárminisztérium, ahogy minden más minisztérium természetesen végrehajtja a kormányzati bürokráciacsökkentést. A cél, hogy csak annyian dolgozzanak a központi közigazgatásban, ahány emberre feltétlenül szükség van, és a tervezett béremeléssel kormánytisztviselők anyagi megbecsülése javuljon. –írta a minisztérium.