hirdetés

Hihetetlen. Egy szombathelyi tanár próbálta meg egy bottal megregulázni az egyik renitens diákját, aki a fején meg is sérült. Az amúgy elismert pedagógust felfüggesztették az állásából. A bottal fenyegetőző és ütögető tanár feltehetőleg megbánta tettét.

Felfüggesztették a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola egyik pedagógusát a munkavégzés alól, mert a gyanú szerint a múlt héten bottal fenyegette meg a nyolcadik osztály diákjait, az egyik nebuló meg is sérült a fején.

A Szombathelyi Tankerületi Központ megerősítette, hogy a tankerület igazgatója büntetőfeljelentést tett az ügyben, a pedagógust felfüggesztette, egyúttal belső vizsgálatot indított az iskolában. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az ügy körülményeit, közölte a hatóság.

Úgy hírlik, hogy a pedagógus alkoholos befolyásoltság alatt állt, miközben bottal suhintgatott a levegőben a gyerekek szeme láttára. A Nyugat.hu telefonon utolérte az érintett tanárt – akit nemrég tüntetett ki a szombathelyi önkormányzat –, aki azt mondta, jelenleg nincs olyan állapotban, hogy nyilatkozatot tegyen.

László Győző oktatásügyért is felelős alpolgármester annyit közölt: az önkormányzat a kitüntetést a Szombathely oktatásáért végzett több évtizedes szakmai munka alapján ítéli oda, azzal az oktatási szakmai szervezetek is egyetértettek.

 

( Cs.T.)