hirdetés

A Nemzeti Védelmi Szolgálatnál folyó komoly bajokra és visszaélésekre derülhet fény a Kiss Ernő dandártáborok elleni perben. Ráadásul az ügyben, olyan személyeket sem vádoltak meg az ügyészek, akik közreműködtek a dandártábornok vélt bűncselekményében. Így nemcsak Kocsisnak a volt BKV vezérnek, de társának Szász Andrásnak is vádlottnak kellene lennie. Hisz Kocsis a vallomása szerint azért fizetett Kiss tábornoknak, hogy ne legyen ellene büntetőeljárás, a pénzt pedig Szász adta át.

kiss ernő 22

Az NVSZ úgy tűnik törvénytelenül  folytatott titkos adatgyűjtést, s hallgatott le ügyvédeket és vezetett félre bírókat a Kiss tábornok elleni ügyben. Mint ismeretes a Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt Kiss Ernő nyugalmazott rendőr-dandártábornok ellen még októberben. Az eddigi iratokból és jegyzőkönyvekből feketén fehéren kiderül, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat vezetői szó szerint rászálltak Kiss Ernő dandártábornokra. A szervezet vezetői amúgy Kiss beosztottjai voltak évekig és feltehetőleg sok szakmai kritika , azaz letolás érte akkori munkájukat. Sőt információink szerint a Móri elbaltázott nyomozás után Kiss dandártábornok élesen bírálta az akkor még NNI vezetőit, – Bolcsik Zoltánt és hű kollegáját Zsombók Györgyöt, aki menetközben  az NVSZ vezetői lettek, – az amatőr munka miatt. Nos Kiss tábornok arra sem volt hajlandó, hogy egy könyvben Bolcsikkal és Zsombókkal szerepeljen. Így ezen apróságok sokasága is vezethetett oda, hogy a két nagy NVSZ vezető visszaélt helyzetével és rászálltak Kiss dandártábornokra. A nyomozati iratokból egyébként kiderült, hogy volt olyan ügyvéd akit törvénytelenül hallgattak le. Zsombók György ugyanis egy olyan vallomásra hivatkozott a bírónál a lehallgatás elrendelésére, amely sosem hangzott el. Aztán történtek úgy lehallgatások, hogy az arra vonatkozó dokumentumok nincsenek meg, hogy miért is rendelték el.  Kiss Ernő és ügyvédje a bíróság felé úgy tudjuk benyújtotta azon észrevételeit, indítványait amire megkérte őket a bíróság. A tárgyalás időpontja még nem lett kitűzve.

Úgy tudjuk az ügyben az is komoly gondot fog okozni, hogy az ügyészség  csak Kiss tábornokot vádolta meg. Holott Kocsist is meg kellett volna vádolni az ügyészség vádirata alapján , hisz az ex-BKV vezér arra kérte meg illetve elfogadta a lehetőséget, hogy 6 millió euróért cserébe el lehet intézi az ellene folyamatban lévő büntetőügyeket , azaz ne legyen Kocsis István ellene semmiféle eljárás. A pénzeket pedig üzlettársa  Szász András révén adta át Kiss tábornoknak.. Persze ha ind igaz az, amit az ügyészség leírt. Nos ha a vád igaz, akkor  ezen két személynek is a vádlott tábornok mellett kellene üldögélnie, hisz olyan irat nincs az aktákban, hogy vádalkut kötöttek volna a hatóságokkal. Már pedig ha lenne ilyen, annak ott kellene lennie az iratok között. Ráadásul Kiss sosem ajánlott olyat, hogy a belügyminiszter és a főügyész 3-3 millió euróért az ő közbenjárásával majd elsikálja Kocsis ügyeit. Ilyen tartalmú beszélgetés sosem történt, s lehallgatás sem rögzített ilyet. Ráadásul ilyenhez Kiss nem is kellett volna, hisz az OTP elnökségéből igen jól ismeri egymást Pintér belügyminiszter és Kocsis István ex-BKV és MM vezér, hisz évekig ténykedtek a banknál közösen.  .

Az ügyet emellett  az is bonyolítja, és érthetetlené teszi, hogy a Kiss elleni titkos adatgyűjtések vajon  miért és miként függnek össze a hírhedt alapítványos Együtt Egymásért Egy Másért Alapítvány vezetőjének Földes Szabó Lászlónak az ügyeivel ?Vajon az NVSZ mit akart és mit adott cserébe Földesinek , akit jogerősen több mint 6 év börtönre ítélt a bíróság,s aki nem mellesleg szintén Kiss tábornok beosztottja volt.

Szerettük volna megtudni, hogy dr. Kiss Ernő dandártábornok észreette-e afurcsaságokat. Valamint azt is, hogy volt beosztottjaival Bolcsik Zoltánnal az NVSZ vezetőjével és a már ittas vezetése miatt lemondott Zsombók Györgyel  jó-e a viszonya ? S nem utolsó sorban azt is meszerettükvolna tudniKiss tábornoktól, hogy szerinte titkos lehallgatások során lehet-e indok nélkűl, előzmény nélkűl valakit törvénytelenül lehalgatni vagy sem, de nem kívánt nyilatkozni mondván a per még el sem kezdődött. Majd ott mindenre választ kapunk.