hirdetés

Mondhatni áldatlan állapotok voltak a Szent Imre Kórház ügyeletén szerdán. A Barlangi Mentősök vezetőjének nejének például egy matracon a folyosón adták be az infúziót. S több, mint százan vártak ellátásra a sűrgösségin. Vajon még hány embernek kell meghalnia várakozás közben? Vajon a soros kamu háborúra költött 50 milliárdból hány sürgösségit lehetne világszínvonalúvá tenni Budapesten ? 

szent imre sürgősségiA helyzet valóban rémisztő és aggasztó lehetett. tömött várakozókat mis láttunk más sürgösségin már, dehogy a folyosó padlóján fekvő beteg kapjon infúziót, na ez ritka dolog, ilyennel még sosem találkoztunk. Valóban baj van az ügyeleti rendszerrel évek óta erre rengeteg példa van. Például a nemrég meghalt nyugdíjas rendőrnő esete a Honvédban. Sorolhatnák a sort még hosszasan de a Szent Imre most mindent vitt.

Ahol az adatfelvételen kívül órákig semmi sem történt vele. Gerinc fájdalmakkal órákig ácsorgott a folyosón százkét társával együtt!Ennyit számoltak össze az ott lévők kínjukban ! Este hétkor értem helyszínre. Látvány megdöbbentő volt !Emberek tömege állt a folyósokon néhányan ültek már akinek jutott szék a folyosón és felvételi ablak előtti apró váró szerűségben meg a szendvics automaták előtti teremben. Volt vagy tíz tologatható hatalmas kórházi ágy rajta eszméletlen vagy félig meddig eszméletnél lévő emberekkel de túlzás nélkül mondhatom, hogy haldoklóval. Volt akinek valamilyen hozzátartozója az ágy szélén kétségbeesetten ott aggódva szorongatta a kezét vagy próbálta vigasztalni,itatni vagy épp hánytatni. Eközben a mentők újabb és újabb hordágyon lévő szerencsétlent hoztak be volt aki már szinte gépen élt és palackból kapott oxigént. Az is várt a jobb sorára….?!Ápoló a betegektől a folyosón vette le a vért !!! Nem tudom hány orvos lehetett szolgálatban de háromnál nem több ezek közül kettő biztos hogy még rezidens volt!Kiszolgáló személyzet aki a folyosón sokszor futkosott maximum abból tízet számoltam össze! Hajninak bevittem egy kemping matracot egy úgynevezett polifoamot. Mivel állni már nem tudott a kórház folyósólyán feküdt le az emberek lába között !Úgy húsz óra tájban többszöri általunk kivert balhé után végre behívták az egyik kezelőben. Majd a folyosón kapott a földön fekve infúziót. Az ugyan egy kevésbe forgalmas kórházi folyóson cseppeget le de ez is a találékonyságunknak köszönhetően!Kilenc és félórai ottlét után éjfél előtt valamivel távozhatott zárójelentés nélkül mert arra is lehetett volna várakozni ki tudja meddig. Mindez elvileg éhen szomjan kell elszenvedni. Az ott lévő kávé és üdítő automatákon kívül még egy harmadikban ropit is kaphat akinek van pénze,aprója meg járóképes. A folyóson várakozók és legfőképpen a szeretteikért aggódók sokszor emlegették a stadionokat,kormányfői palotát,elosztogatott milliókat meg egyéb sok hasznos dolgokra elszórt milliárdokat. Magam részére nem kívánok az élettől többet csak annyit hogy néhány jelenleg kormányon lévő politikus kerüljön hasonló helyzetbe. Legfőképpen kívánom az ember minisztert ilyen helyzetbe aki ráadásul pap is. Ha van földön kívüli élet remélhetően nem mennyekbe hanem helyette pokolba kerül annak is a legmélyebb bugyrába. Aki nem hiszi történetemet akkor ügyeleti napon menjen el a Szent Imre kórház ügyeleti osztályára. De véleményem szerint bármelyik ügyeleti kórházi sürgősségi osztályon ugyanilyen képet láthatunk.-írta a legendás barlangi mentős Adamkó Péter.

A kórház szóvivője Koós Szabolcs, aki korábban a Blikk újságírója volt elismerte, hogy sok beteg volt, több a szokásosnál és ez okozott most problémát.

Nos úgy véljük ez nem probléma, hanem áldatlan állapot és tényleg annyira jó lenne, ha az emberek éreznék picit, hogy fontosak, ha betegek is, ha haldokolnak épp és nem a Soros elleni kamu háborúval foglalkoznánk és költenénk el 50 milliárdokat. Mert ennyiből azért pár sürgősségi osztályt olyan amerikánsan fel lehetne szerelni.