hirdetés

Az NNI és a Nemzeti Védelmi Szolgálat közti vita miatt került vissza a börtönbe a bűnbánó maffiózó R.László, legalábbis sokan ezt feltételezik. A férfit miután Portik Tamásra és a leszámolásos ügyekben tett terhelő vallomást , szó szerint eldobták a hatóságok mint egy darab rongyot. R.Lászlót vissza vitték a Csillag börtönbe és meggyanúsították egy olyan fura 30 millió forintos orgazdasági üggyel, amelyet már évek óta vizsgálnak a rendőrök de csak most jöttek rá, hogy az ő bűnbánó tanújuk az elkövető. Nos ez több mint érdekes.

RAdnai x

Úgy tudni a leszámolásos ügyekben terhelő vallomásokat tevő R.László ügyében komoly harcok folynak a háttérben az NNI és az NVSZ vezetése között. Mint ismert az NVSZ-t az a Bolcsik Zoltán vezeti, aki korábban 2005-ben kijelentette, hogy ő R. Lászlóval nem fog soha vádalkut kötni, mert ugye a bűnbánó maffiózó már akkor beszélt volna a leszámolásos merényletekről, a robbantásokról és a bérgyilkosságokról. Nos ez akkor ezen személyes ügy miatt nem kellett a nyomozóknak, ami elgondolkodtató, hisz 10 éve már mindenki el lenne ítélve és az igazságszolgáltatás kimondta volna minden érintetre a verdiktet és a rendőrség üéhetne a dicsőség trónján.

Nézze azon felvetésére, hogy a rendőrségen belül és az NVSZ között feszültség van és ez is rásegített ügyfelem ügyére úgy, hogy viszavitték a Csillagba sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánom. Azon kérdésére, hogy két éve megy a nyomozás abban a bizonyos orgazadaság ügyében ez tény kérdése, hogy miért csak most lett ügyfelem a gyanúsított, magam sem tudom. Érekesnek tartom-mondta dr. Jován László, ügyvéd.

Nos R. László ügyében azonban más sok sok furcsaság is történt. A férfit ugye azért vitték vissza a Csillag börtönbe Szegedre, mert bűnözött, orrgazdáskodott parfümökkel. A baj az, hogy ezen ügyről két éve tudtak a hatóságok de csak most nemrég esett le nekik, hogy kérem szépen, hát a mi pentitónak a fő érintett az ügyben. Hát elég érdekes. Főleg úgy, hogy mindehhez az infohoz egy külföldi állampolgárságú férfi szolgáltatott némi adalékot, aki mellesleg anno a Fenyő-gyilkosság ügyében is csúnyán tévútra vitte a rendőröket, hisz ő közölte, hogy ő a helyszínen látta az elkövetőz, aki egy albán volt, az a bizonyos Acifi Nijazi. Nos ez is több mint fura R.László ügyében és elgondolkodtató. Elgondolkodtató, hogy lehet-e egy olyan maffiózónak hinni, aki már egyszer egy fontos ügyben tévútra vitte a nyomozókat. A másik fő kérdés, hogy R.László vádalkuját ezek után tényleg fel kellett-e rógni ily gyorsasággal ? ez nem jó üzenet azon gyanúsítottaknak, akik mondjuk vádalkukat kötöttek volna. A harmadik fő kérdés, hogy a rendőrségen belüli viszály elszenvedője lehet-e egy állampolgár, teljesen mindegy, hogy az gengszter vagy sem.

Úgy tudni R.László alkuja úgy szólt, hogyha újabb bűncselekménybe keveredik, akkor azonnal érvénytelen a vádalku és mehet vissza a börtönbe. Nos a baj az, hogy még nem tudni, hogy  a pentitó valóban részese volt az orgzadasági ügynek vagy sem, hisz jogerős bírósági döntés a mai napig nincs az ügyben. Így mint minden demokráciában a bíróság jogerős ítéletéig mindenki ártatlannak tekintendő.