hirdetés

Kisebb botrány volt Kaposváron. Az ex MVM és BKV vezér nehezményezte legutóbbi perén, hogy egyik vádlott társa másképp emlékezett a történtekre. Kocsis a szemére is vetette társának,hogy miért nem egyeztettek. Nos ezen előzménnyel folytatódik az MVM és BKV ex-vezér Kocsis István 15 milliárdos hűtlen kezelési pere és nejének a sikkasztási ügye, amit bűnszervezet tagjaként követett el a vádhatóság szerint Mrs. Kocsis és fiúk is vádlott Kaposváron azaz az egész család.

 kocsis 9

Mint arról legutóbb beszámoltunk már az egész Kocsis család vádlott az MVM vezér mellett Kaposváron, ahol a férj a volt MVM és BKV vezér 15 milliárdos hűtlen kezelése mellé csapták a fura s nehezen védhető egymilliárdos horvátországi szálloda vásárlási ügyet. Kocsisnét azaz Mrs. Kocsist pénzmosással vádolják s természetesen a bűnszervezet is a vádpontok között van. Mindez az MVM vezérének nem jó hír, mert felesége ügyének vádanyaga igen vaskos, ráadásul nehezen lehet rá bármit is mondani, nehezen lehet védekezni. Így érthető módon Kocsisné nem tett vallomást a bíróságon. Mint ismeretes ez volt z a hírhedt ügy, ahol az MVM fura mód és körülmények között bérelt egy horvátországi tengerparti hotelt. A legnagyobb baj az volt ezzel, hogy a pénzügyi tranzakcióban érintett Kocsisné és fia is. Állítólag a szálóda biznisz egy banánhéjon bukott meg.

Kocsisné védekezés arra épül, hogy nevével valakik visszaéltek. A baj csak, hogy Kocsiné nevében cég lett alapítva, ahol közjegyző is kellet, hogy tanúsítsa ki az alapító, bankszámla nyitás sem megy igazolvány és útlevél nélkül,főleg Svájcban és még hosszasan lehetne sorolni miért fog ezen állítólagos védekezés dugába dőlni.

Mindezek tekintetében talán már érthető, hogy Kocsis úr a legutóbbi kaposvári tárgyaláson be is szólt az egyik vádlott társának, hogy miért nem egyeztettek. Ugyanis a terhelt bűntárs mást mondott mint eddig Kocsisék. Nos a folyosói válasz parádésvolt.

 

Miért kellett volna egyeztetnünk ? Ön volt az, aki hónapok óta el van tűnve s Ön az, aki azon személyeket feljelentgeti minden alapot nélkülözve, akiket épp Ön kért fel, hogy segítsenek ! Ráadásul az eddigi egyeztetéseket Ön nem szorgalmazza, bár tény kérdése,hogy korábban épp Ön erőltette,hogy minden vádlott egyeztessen egymással.

 

Még 2009-ben, egy brit vállalkozás nyilvános cégdokumentumaiból kiderült ,hogy Mrs Istvan Kocsis  volt 2008-ban a valódi tulajdonosa annak a brit bejegyzésű, offshore hátterű cégnek, amely közel egymilliárd forintért egy horvátországi szállodát adott bérbe az MVM leányvállalatának. A szövevényes sztoriból az derült ki eddig, hogy az MVM 2008. januárjában 4,3 millió eurónyi kölcsönt utalt át a NIKER nevű horvátországi leányvállalatának, hogy azt a cégcsoport dolgozói üdültetésére költse. A 25 évre kötött üzletet Kocsis és (a NIKER részéről) Varga-Sabján László ügyvezető írta alá. A leányvállalat ebből 3,5 millió eurót a brit bejegyzésű Jadran Investments Limited nevű cégnek utalt át, mert az offshore hátterű cég bérelte ki az MVM számára a vodicei Hotel Bili Kamen szállodát. A NIKER és a Jadran azonban azt követően, hogy Kocsist elküldték az MVM-től, szerződést bontott. A megállapodás szerint a bérleti díjat vissza kellett volna téríteni, de a Jardan nem fizetett.

Az ügy kipattanásakor Kocsis úgy nyilatkozott , hogy neki és a családjának semmi köze sincs az egészhez, és csak arról lehet szó, hogy gyakori név az Istvan Kocsis. Jogi lépéseket is kilátásba helyezett, „hogy tisztázzák, hogy kiről van szó, mert a névazonosság vagy a névbitorlás félreértésekre adhat okot”. Aztán mégsem lépett semmit.

Az ügyben az az  Sz. András  is érintett és vádlott a Kocsis család mellett, aki az FTC egyik tulajdonosa volt Kevin McCabe-el. S aki anno tulajdonosa volt a hírhedt Nádor 95 RT-nek, amely többek között a titkosszolgálatoknak volt a fő udvari beszállítója.