hirdetés

Komoly baj van feltehetőleg a Rákóczi Szövetség elnöke Halzl József által vezetett  ex -MDF-es Héra Alapítványnál. Egyrészt érdekes, hogy két karitatív szervezetének az elnöke egy és ugyanaz. Másrészt úgy tudjuk a szervezetek a Házelnök úr barátjaként közismert elnöke bizony csúnyán bepanaszolta az alapítóját az ügyészségen, már már súrolva a büntetőkategóriát. Természetesen titkárnőjén keresztül többször is kerestük az MDF utódszervezetét  bepanaszoló elnök úrat, de kérdéseinkre nem válaszolt, ahogy megbízott ügyvédje sem.

halzl józsef-héra alap

Úgy tudjuk nagy a baj az MDF által a 90-es években sikert sikerre halmozó Héra Alapítványa körül. A régi kuratóriumi elnök Halzl József ugyanis bepanaszolta az alapítót, mondván csúnyán átverték őt és megtévesztették. Az Alapítvány működését és tisztségviselőinek a megbízását a Fidesz kormány által hozott törvények végett módosítani kellett. Azaz Halzl úr már élete végéig nem lehet az MDF-es Héra Alapítvány elnöke, és nem költheti az itt lévő százmilliókat. Nos emiatt álla bál és lett az MDF az illetékes ügyészségen bepanaszolva.

Mint ismeretes Halzl úr közeli jó baráti viszonyt ápol a Parlament elnökével Kővér Lászlóval is, sőt már kapott tőle állami kitüntetést is. Közös fotóik is vannak szép számmal. Az is tény, hogy Halzl úr a Rákóczi Szövetség elnöke is, ami érdekes. Hisz ez a szervezet is egyfajta  jótékonykodást hajt végre a kulturális, és hagyományőrző rendezvényeivel. Nem mondjuk, hogy törvénytelen lenne ez a két poszt betöltése de etikailag mindenképpen elgondolkodtató és egyben szerencsétlen egy megoldás.

Szerettünk volna utána járni mi is történt és miért áll a bál a Héra Alapítványnál de sajnos hiába kerestük az elnök úrat és a panaszt író ügyvédjét is írásban, de sajnos válaszra sem méltattak. Az azonban egyértelmű és világos a beadványból, hogy az Alapítvány elnöke azt sérelmezi, hogy leváltották, sőt azt is taglalja állítólag, hogy ezt ő hozta létre a saját pénzével és az MDF alig alig tett hozzá valamit.