hirdetés

Titlakoznak az angol érettsági miatt. Több százan követelik, hogy vizsgáljak meg a hanganyagot, az érettségizőknek adjanak lehetőséget a hallás utáni szövegértési rész újraírására, vagy ne számítsák be a harmadik részben szerzett pontjaikat – többek között ilyen követeléseket juttatnak el hétfő délelőtt a fővárosi kormányhivatalnak az emelt szintű angolérettségi egyik eleme ellen tiltakozó diákok.
„A 2014. május 8-án megírt emelt szintű angolérettségi harmadik, úgynevezett listening, azaz hallás utáni szövegértés része közben meglepetten tapasztaltuk, hogy a hanganyag,  kifejezetten az első feladat során minőségét tekintve érthetetlen, visszhangzó volt, néhány szaktanár szerint szókincse helyenként meghaladta az emelt szintű érettségi vizsga B2 szintjét” – olvasható a petícióban, amelyet vasárnap este juttattak el az eduline-nak.
A diákok hozzáteszik: az érettségit lebonyolító középiskolák túlnyomó többségében a rossz technikai háttér a szöveg megértését még inkább megnehezítette: az iskolák általában régi táskarádiókat, magnókat használnak, a nagy termek miatti felhangosították, így azonban a szöveg torz lett, „a nagy termek saját visszhangukkal hozzájárulva a szövegnek dupla-visszhangot adtak, melyek végkép ellehetetlenítették a szöveg megértését”.