hirdetés

Botrányos tartalmú videót kaptunk a János Kórház elfekvő osztályáról. Egy beteg szó szerint neki esett egy épp enni készülő idős bácsinak a felvételek tanúsága szerint, aki hanyatvágódott az ágyában, szerencsére nem a földre zuhant. A beteget terrorizáló másik beteg ezek után még vígan szidalmazta is a feltehetőleg végnapjait töltő betegtársát. A János Kórház vezetőségét illetve az illetékes orvost keresni fogjuk, hogy az ilyen esetek ellen mit tesznek ? Illetve a kórházakat felügyelő belügyminisztérium az ilyen esetekről tud-e ? A videót egyelőre nem közöljük, csak egy képet a filmfelvételből, mert megvárjuk a kórház válaszait mi így tartjuk korrektnek. 

 

Az ember már sokat látott félévszázad alatt de amivel szerkesztőségünk ma szembesült, nos lesokkolt minket, nem megdöbbentett inkább. Az, hogy egy kórház elfekvő osztályán kvázi a betegeket bántalmazzák, akiknek ki tudja van-e még esélyük hazatérni, a szeretteiket meghitt családi körben látni, nos ez több mint sokk. Sőt egyenesen felháborító.

A betegek tényleg egymást zaklatják ? ez ma a módi egy szebb napokat látott János Kórházban ? Ráadásul a felvételek alapján az atrocitást elszenvedő bácsi nincs túl jó állapotban, mondhatni teljesen kiszolgáltatott. Persze úgy tűnik vannak, hősködő betegek, akik erővel, bizony egy helyen kiskirályok.

Vajon mi lehet még, amiről nem tudunk ? Vagy amiről nincs felvétel ?

Szerkesztőségünk videofelvételt kapott, ahogy a János Kórház egyik osztályán, a betegek csak elfekvőnek mondják, egy beteg egy épp enni próbáló idős betegtársának nekiesett, majd nagy erővel hanyatlökte a szépkorú bácsit, aki hányat vágódott. A felvételek alapján szerencsére az ágyába zuhant vissza a megtámadott beteg és nem esett le a padlózatra. Természetesen itt még nincs vége az esetnek, mert a tóerőben lévő, dulakodó betegtárs ezek után még hosszú percekig szidalmazta a megtámadott és hanyaglökött bácsit.

Feküdj le bazde meg akkor. Azt bazi meg anyádat…Azt mondd. Az ember kedveskedik, bazi meg.Arra nem vagy képes, hogy felüljél bazdmeg !! Feküdjél bazd meg. Hát te direkt húzza vissza magát bazdmeg. Az a lényeg a feje belegyen takarva bazdmeg. Aztán több semmi. Mi van Snadokán… Te vagy Snadokán, Kabir fedi vagy hívták őt. Vagy mi akarsz lenni ?

Hogy ezt miért tette ? Hogy ez ma tényleg normális 2022-ben Magyarországon egy kórházi kórteremben ? Tényleg az a módi ? Vajon mi történik az emberekkel, hogy ilyet csinálnak egymással egy kórházban? Ez tényleg normális, hogy az amúgy is túlterhelt ápolóknak ilyen esetekkel szembesülniük ? Ők ezt miért tűrik ? Értjük nincs pénz, erőn felül dolgoznak, de azért oda is kell figyeli ám a betegekre nemcsak gyógyszert adni, meg ételt vinni, hanem törődni is, nem ? Vagy ez már nem módi ?

Nos nem tudjuk csak jönnek a kérdések a fejünkbe a videofelvételek nézve újra meg újra. De a sokktól lassan levegőt sem kapunk.

Egy biztos a János Kórház illetékeseit természetesen megkérdezzük és kíváncsian várjuk az ilyen eseteket miképp szűrik ki, előzik meg. Mit tesz ez ellen kórház, hogy ilyen esetek ne legyenek ? Vajon egy elfekvőben lévő beteg kihez fordulhat segítségért, ha már kommunikálni sem tud  ? Kitől kapnak segítséget ? S adódik a kérdés még mik történhetnek a kórtermek falai között, amikről se kép, se videofelvétel nem készül ? Mi bele sem merünk gondolni.

Bízunk benne ez az eset is csak egy véletlen, egy nem hétköznapi eset. De az illetékes orvosnak mindenképpen feltesszük a kérdéseinket és várjuk őszinte válaszait. A teljes videót csak azután közöljük miután János Kórház illetékesei szerkesztőségünknek válaszoltak.

Természetesen a videofelvételt az illetékeseknek szívesen bármikor bemutatjuk, hogy lássák, mi a tényekről írunk és kérdezünk.

 

( Csákány )