hirdetés

A következő napokban többnyire borús, esős lesz az időjárás, néhol kiadós esőzések is lehetnek. Ezzel együtt enyhe lesz az idő, több helyen még minimumok is 10 Celsius-fok körül alakulnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

eső és szélHétfőn a ködfoltok feloszlását követően nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható. Kisebb eső, szitálás főként a Tiszántúlon és az Északi-középhegység térségében lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 6–11 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 10–17 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb, a 10 fok közeli csúcsérték pedig az ország északkeleti harmadán lehet.
Kedden is főleg a nap második felében nyugaton és délen eső, zápor is előfordulhat. A leghidegebb órákban 5–10 fok lehet. Napközben 10–15 fokig melegszik a levegő.
Szerdán eleinte délen, majd a déli óráktól nyugat felől egyre több helyen eső, zápor is előfordul. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A minimum-hőmérséklet 4–10, a maximum-hőmérséklet 9–14 fok között valószínű.
Csütörtökön időnként a szél is megerősödik, emellett többfelé várható eső, zápor, helyenként jelentős mennyiséggel. A legalacsonyabb hőmérséklet 4–9, a legmagasabb hőmérséklet 8–14 fok között valószínű.
Pénteken eleinte többfelé, majd egyre inkább csak keleten várható eső, zápor. Helyenként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 5–10 fok lehet. Napközben 9–15 fokig melegszik a levegő.
Szombaton elszórtan, nagyobb eséllyel keleten lehet eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 3–9, a legmagasabb hőmérséklet 9–15 fok között valószínű.
Vasárnap, október 23-án nem várható számottevő csapadék. A leghidegebb órákban 3–8 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan 10–15 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.