hirdetés

Egyre nagyobb bajban a Hungária brókercég ügyfelei, hisz a cég vezetőinek előzetes letartóztatását 60 nappal ismét hosszabbították. Ráadásul kiderült , igaz véletlenül, hogy Fót fideszes polgármestere mindenféle engedély nélkül megduplázta a város korábbi félmilliárdos betétjét a most börtönben lévő brókereknél, de a város most a pénze után futhat. Mint sokan mások. Az ügyfelek beragadt pénze több milliárd is lehet.  

hungaria gyanúsítottak

A fóti önkormányzat átvilágítási bizottsági ülésén derült ki, hogy a város összesen egymilliárd forintos fejlesztési alapja rekedt a brókerbotrányban bedőlt Hungária Értékpapír Zrt.-ben. Mindez hidegzuhanyként érte a város képviselőit, mert fogalmuk sem volt arról, hogy a város pénze ismét le lett kötve.

 

Az Index információi szerint a képviselő-testület tagjai azzal tisztában voltak, hogy az előző ciklusban, 2013-ban a városvezetés 500 millió forint megtakarítást helyezett el a cégnél, de a további félmilliárdos hungáriás betétről a pénteki bizottsági ülésig a polgármesteren, Bartos Sándoron kívül senki sem tudott.

 

A testületi ülésen az derült ki, hogy Bartos a tavaly októberi önkormányzati választás után két héttel adott megbízást a Hungária Zrt.-nek az újabb félmilliárd forintra, de erről sem előzetes engedélyt, sem utólagos jóváhagyást nem kért a képviselőktől.

 

Az újabb félmilliárdos lyuk megjelenése óriási botrányt kavart most a városban, mivel alig egy hete derült ki, hogy a költségvetéssel sincs minden rendben. Két héttel ezelőtt el kellett rendelni a képviselők tiszteletdíjának egy részének zárolását is, mert váratlanul kiderült, hogy másfél milliárdos hiány van a város költségvetésében.

 

Így nem is csoda, hogy előzetes letartóztatásban marad a Hungária Értékpapír Zrt.-ügy három gyanúsítottja, miután a Budapest Környéki Törvényszék pénteken helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését. A három gyanúsított előzetes letartóztatását március 8-án rendelte el a Budakörnyéki Járásbíróság.

Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője elmondta, hogy a bíróság a kényszerintézkedések elrendelésekor a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés veszélyére, illetve a bizonyítási eljárás megnehezítésére hivatkozott.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) március 6-ánközölte, hogy a Hungária Értékpapír Zrt.-nél észlelt szabálytalanságok miatt előző este részlegesen felfüggesztette a társaság tevékenységi engedélyét, felügyeleti biztost rendelt ki a céghez, és büntetőfeljelentést is tett a rendőrségen.

( Fotó: MNO )