hirdetés

Pénzbüntetést kapott, de fizetni biztos nem fog. Ha kell, börtönbe megy a fekete ruhás ápolóként híressé vált Sándor Mária. Pénzbírságot kapott nemrég, mert a társaival két hete egy flashmobbal leállították 18 percre a közlekedést az Erzsébet hídon.

sándor m1

Sándor Mária augusztus végén mondott fel a Péterfy Sándor utcai kórházban, ahol szakápolóként dolgozott. Döntése egyfajta tiltakozás volt a szakmai kamara tevékenysége és a kormányzat egészségpolitikája miatt. Két nappal később kollégáival egy rögtönzött demonstrációt, flashmobot szerveztek az Erzsébet hídra, amelynek során „Ne engedjétek külföldre a nővéreinket!” szövegű molinókat feszítettek ki, és rövid időre megbénították az autóforgalmat. A rendőrség nyolc emberrel szemben tett feljelentést az útlezárás miatt, köztük Sándor Mária ellen is.

Sándor Máriát  a gyülekezési joggal való visszaélés és közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt, halmazati büntetésként 50 ezer forintra bírságolták meg. Mivel fellebbezésre nincs lehetősége, és esze ágában sincs befizetni az egyébként a rendőrség által kézzel előre kitöltött csekket, a másik két felkínált lehetőség valamelyikét fogja választani. 60 óra közérdekű munka, vagy 10 nap szabálysértési elzárás a két opció. Utóbbi esetében ügye a Pesti Központi Kerületi Bíróságra fog kerülni.