hirdetés

Bilincsbe verték a brókercég vezetőit. Elrendelte három gyanúsított előzetes letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében és a negyedik őrizetbe vett bankárt hazaengedték – közölte a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője. Úgy tudni a szabadlábon védekező gyanúsított segíti a nyomozók munkáját. A befektetők pedig aggódhatnak, izgulhatnak. 

hungaria értékpapír2

Koszta János a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője elmondta: a bíróság három gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezett, negyedik társukkal szemben pedig – az ügyész indítványának megfelelően – lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A kényszerintézkedések elrendelésekor a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a társadalomra való veszélyességére, illetve a bűnismétlés veszélyére hivatkozott a bíróság.

A szökés elrejtőzés veszélyétől így nem kell tartani. A kár több milliárd forint is lehet. de nem százmilliárd egyelőre, ahogy az a Buda Cash brókercégnél történt, igaz ott senkit sem vettek még csak őrizetbe sem, ami több mint fura.

Persze az nem publikus, hogy az őrizetbe vett de együttműködő gyanúsított mit mondott. Így azt sem tudni nőhet e a kár értéke. Vagy, hogy a sikkasztás mellett mi esik ki abból a bizonyos szekrényből.

Mint közismert Magyar Nemzeti Bank pénteken közölte, hogy a Hungária Értékpapír Zrt.-nél észlelt szabálytalanságok miatt csütörtök este részlegesen felfüggesztette a társaság tevékenységi engedélyét, felügyeleti biztost rendelt ki a céghez, és büntetőfeljelentést is tett a rendőrségen.

Az MNB feljelentése alapján csütörtökön sikkasztás gyanúja miatt indított eljárásban négy embert vettek őrizetbe a rendőrök; a társaság tevékenységével összefüggésben meggyanúsítottak közül három ember esetében előzetes letartóztatást, míg negyedik társuknál lakhelyelhagyási tilalmat kezdeményezett a Pest Megyei Főügyészség.

(Fotó: mno.hu )