hirdetés

Börtönbe kerültek a halálkamionosok. Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását szombaton.

halálkamion

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint az embercsempészek közreműködtek a magyar rendszámú kamionban holtan talált migránsok Magyarországról Ausztriába szállításában.

Az ENSZ főtitkára is megszólalt a parndorfi tragédia kapcsán. Ban Ki Mun átfogó választ sürget a világtól a menekültválságban. Azt nyilatkozta, hogy megrázta és szíven ütötte a 71 ember halála, valamint a Földközi-tengeren történt újabb katasztrófa. Szerinte ebben a helyzetben az országoknak együttesen kell fellépniük, ideértve, hogy lecsapjanak az embercsempészekre, illetve hogy megoldják az elhúzódó viszályokat. A világszervezet vezetője felszólította az érintett kormányokat, hogy terjesszék ki a migráció biztonságos és törvényes csatornáit, és hogy emberségesen, könyörületesen és a nemzetközi kötelezettségeknek megfelelően járjanak el.