hirdetés

A Szegedi Járásbíróság harminc napra elrendelte annak annak a börtönőrnek az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint brutálisan bántalmazott egy bevándorlónak nézett férfit, és annak segítségére siető barátnőjét Szegeden. A fiatal lány súlyos sérüléseket szenvedett. A börtönőr azóta kilépett a BV fegyveres testületéből és mint az kiderül az előzetesbe került BV-s korábban garázdaság miatt volt büntetve.

 

összevert szegedi lány

 

Az elkövetéskor a Szegedi Fegyház és Börtönben szolgálatot teljesítő szegedi férfit csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettével gyanúsítják. A bíróság szerint mivel a gyanúsított a bűncselekményt a feltételezések szerint két vagy három, még ismeretlen társával követte el, fennáll a veszély, hogy ha szabadlábon marad, akkor velük összebeszélve meghiúsítaná az eljárást. A gyanúsított volt már büntetve hasonló, garázda jellegű bűncselekmény miatt. A Szegedi Járásbíróság a gyanúsítottat garázdaság vétsége miatt egy évre próbára bocsátotta, a próbaidő a múlt év végén járt le. Emiatt a bíróság szerint fennáll a bűnismétlés veszélye is.

 

Azt nem tudni, hogy a BV őr oda kerül –e ahol dolgozott eddig, vagy más intézetben helyezik el. Az tény, hogy a gyanúsított nehéz napok elé néz s fokozottan kell az épségére vigyázni.

 

A bíróság döntése nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezett. A Csongrád Megyei Főügyészség arról tájékoztatott, hogy az ügyben eddig egy embert hallgatott ki gyanúsítottként a Szegedi Nyomozó Ügyészség.

 

A szombat éjszaka egy, az újszegedi partfürdőn tartott buli után történt esetről Szanka Ferenc, a főügyészség szóvivője korábban elmondta: egy fiatal nő a testvérével és a barátjával, egy több mint húsz éve Magyarországon élő, magyar állampolgárságú férfivel hazafelé indult, amikor egy legalább háromtagú társaság megszólította őket. Beléjük kötöttek, a kubai születésű férfit a bőrszíne miatt inzultálni kezdték, és felszólították, hogy hagyja el az országot. A sértett erre azt mondta, hogy jobban beszél magyarul, mint ők – közölte az ügyész. A nő a barátja védelmére kelt, erre az erős fizikumú – civilben egy küzdősportot edzőként oktató – gyanúsított többször megütötte. A bántalmazás következtében a fiatal nő elvesztette az eszméletét, és az arccsontja több helyen eltörött. Bántalmazták a lány testvérét és barátját is, akik próbálták megvédeni őt. A két férfi szintén megsérült.