hirdetés

Az MSZP-megújítóinak bejött a börtön múltú jelöltek újrázása. Érthető, hisz akit a Fidesz éra börtönbe vetett és ráadásul ártatlanul, annak nagy az értéke. Ezt bizonyítja talán az is, hogy újra Hunvald György vezeti az erzsébetvárosi MSZP-t. Sőt az sem kizárt állítólag, hogy ő lesz a Fidesz támogatását élvező Tarlós főpolgármester kihívója.

 

A korábban több mint egy évig előzetesben lévő  politikust hatalmas többséggel választották kerületi vezetővé a helyi szocialisták.

Egy kerületi szocialista politikus nem titkolta, hogy a komoly börtönmúlttal rendelkező Hunvaldot kétharmados többséggel választották meg. Egy fővárosi MSZP-s vezető pedig arról beszélt, hogy a politikus „fölényes győzelmet aratott” a párton belüli választáson.

Akármit is gondolunk a tevékenységéről, a helyi szervezetben rendkívül népszerű, ahogy a kerületi lakosok egy jelentős része is kedveli – mondta a neve elhallgatását kérő MSZP-s.

Mint ismeretes a kerület korábbi polgármestere ellen öt éve emeltek vádat különösen jelentős kárt okozó csalásért és más bűncselekményekért. Azzal gyanúsították, hogy ingatlan-panamákkal, fiktív szerződésekkel és lakáskiutalásokkal százmilliós, milliárdos károkat okoztak a kerületnek társaival együtt. Hunvald több mint egy évet volt előzetes letartóztatásban, a vád milliárdos kárértéke is jelentősen csökkent az idő folyamán. Nem mellesleg jogerősen az MSZP-s politikust a mai napig egyébként nem ítélték el. Jogerős verdikt talán júliusban várható,a most harmadfokon lévő ügyben . Sokak szerint Hunvald vesztét az okozta, hogy az MSZP egykori nagyemberével Hagy Miklóssal komoly összetűzésbe keveredett. A sors fura fintora, hogy Hagyó szintén vádlott igaz Kecskeméten,a hírhedt BKV-s ügyek miatt és rosszabb helyzetben van, mint volt politikustársa.