hirdetés

Úgy tűnik az Esti Újság által tudott forgatókönyv zajlik Győrben. Azaz a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt marad Győr polgármestere, viszont a személyével kapcsolatos döntés a pártbeli státuszát biztosan érinti. A kormányszóvivő Hollik István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában ezt megerősítette.

A kormányszóvivő emlékeztetett, Orbán Viktor miniszterelnök a választás napján elég komoly ígéretet tett, amikor azt mondta, vasárnap elmondják a győriek a véleményüket Borkai Zsoltról, aztán pedig ő.

Azonban mivel Orbán Viktor külföldre ment, megkérte a választmány elnökét, Kövér Lászlót, Kubatov Gábor és Kósa Lajos alelnököket, hogy üljenek ma le Borkaival.

Ez a találkozó ma megtörtént és a találkozó eredményéről Borkai Zsolt holnap sajtótájékoztató keretében be fog számolni – mondta Hollik István.

A kormányszóvivő azt ki is jelentette, hogy Borkai marad a polgármester, azt azonban sejtette, hogy az egykoron erős Fideszes polgármester kilép a Fideszből.

Mint fogalmazott, demokráciában élünk, azt nem lehet mondani, hogy a győriek nem voltak minden ismeret birtokában, így tehát nem tehetünk mást, mint a győri választópolgárok véleményét tiszteletben tartjuk. De nyilvánvalóan azért, hogy a Fidesz-KDNP morális integritása megmaradjon, ezért ahogy azt a pártelnök úr, miniszterelnök úr ígérte is, lépni kellett.

Az persze nagy kérdés, hogy polgármesterként miként fog tduni ténykedni Borkai, hisz a Fideszes képviselők aligha fogják segíteni a munkáját.  Aztán az is nagy kérdés a MOB milyen szankciót talál ki az olimpiai bajnok életjáradéka kapcsán. s akkor még nem beszéltünk arról, hogy a horvát hatóságok mennyire akarnak kiszúrni a győri polgármesterrel, hisz lehet úgy fog járni mmint a MOL vezére Hernádi Zsolt.