hirdetés

Lábbal tiporja  a jogot és sajnos olyan levelet írt az NVSZ a Fővárosi Törvényszék bírájának, amire nem igazán volt még példa. A dr.Kiss Ernő büntető perét tárgyaló bírónő ugyanis hiába kért egy perdöntő anyagot azt egyszerűen nem kapta meg, mondván az titkos. Az NVSZ kezd úgy viselkedni lassan mintha ő lenne az állam az államban, de szólnánk ők csak egy szervezet. Ilyet egyébként a sokat edzett sztárügyvédek sem halottak és láttak. A törvények értelmében egy titkos iratba is van joga betekintenie egy bírónak, és az összes érintettnek, főleg, ha az igazságot kell kideríteni és azt nem tarthatja vissza egy titokszervezet sem .

 NVSZ

Olyat tett a Belügyminisztériumoz tartozó NVSZ, amire eddig talán még sosem volt példa. Egy nagytiszteletű bíró és egy nagy múltú bíróság a Fővárosi Törvényszék kérésére ugyanis nemet mondott a szervezet. Azaz hiába kért ki dr.Kiss Ernő büntető perében egy fontos dokumentumot a tanácsvezető bíró, azt nem kapta meg, mert titkos.

A jelenleg hatályos törvények értelmében ilyet nem mondhat, nem írhat le és nem is tehet egy titokszervezet még akkor sem, ha államtitokról van szó. Az NVSZ így mindenképpen történelmet írt, persze nem a pozitívumok oldalán. Megkérdeztünk egy ismert büntető ügyvédet is általánosságban, hogy mi a szokás egy titkos irat megtekintéséről egy tárgyaláson.

Általában a tárgyalásokra rendelkezésre szokták bocsájtani és feloldják a minősítés alól a titok gazdák a kért iratokat. Aztán lehet zárt tárgyalást is kérni, mert az adott titkos anyagot ismerteti a bíróság. Persze olyanra is volt példa, hogy nem lett feloldva a titkosítás, nem lett zárt tárgyalás , de ezt a titkos iratot a Fővárosi Törvényszéken kialakított titokszobában mindenki megnézhette, aki az adott ügyben érintett volt, gondolok itt a bíróra, ügyészre,ügyvédekre, vádlottakra. Olyanra eddigi több évtizedes pályafutásom alatt nem volt példa, hogy nem lehetett volna megnézni egy titkos iratot, amely ráadásul egy büntetőperben fel van használva – mondta dr. Holló Gábor, ügyvéd.

Nos kezd az egész titkos irat ügy Kis tábornok perében  így nagyon gyanús lenni, már -már az emberben az a kósza gondolat is kiakaródzik jönni, hogy talán olyan adatok vannak azon a papíron, amelyek sosem történtek meg ? S így egy sosem történt eseményre, mondatra, dolgokra rendeltek  el lehallgatásokat ? Vittek be embereket börtönbe emiatt ? Indult büntetőeljárás emiatt? Nos a titkos doksitól függetlenül úgy tűnik, hogy igen. A Kiss perben ugyanis Kocsis István tanú kijelentette ő olyat sosem mondott, ami azon papírokon van, amely alapján elrendelték a lehallgatásokat.

nvsz3

A Kiss Ernő ellen folyó perben ugyanis elhangzott Kocsis István tanútól, hogy ő sosem mondott olyat, hogy a vád szerint állítólagos  vesztegetési pénzek átadásáról tudott a védőügyvédje. S azok az ügyvéd előtt zajlottak le. Mindez azért fontos, mert a lehallgatásokat ezen mondatok miatt rendelték el az ügyvéd irodájában többek között és Kis Ernő vonatkozásában is. Azaz olyan adatok alapján kért az NVSZ lehallgatási engedélyt a nyomozási bírótól, amelyek sosem hangoztak el, azaz meg sem történtek és senki sem mondott olyat.

Mindez aggályos. Főleg egy demokráciában. S úgy aggályos, hogy az NVSZ-t senki de senki nem ellenőrizheti. Azaz magyarul azt csinál az NVSZ amit akar. Éppen a mostani eset miatt úgy véljük, hogy a tisztelt belügyminiszter úr elővehetné végre, jó pár év után, azt a szakmai anyagát, amely arról szól, hogy egy új szervezet miképp kontrolálhatná az NVSZ-t.  Mindez azért is fontos lenne, mert finoman fogalmazva is alapos a gyanú arra, hogy a hozzá tartozó szervezet az NVSZ súlyos törvénysértést követett el Kiss Ernő ügyében. Ha pedig egyszer megtette ezt az NVSZ, megteheti sokszor ugyanezt, más ügyekben is.  Ráadásul az NVSZ most kiderült munkássága miatt talán ideje lenne elgondolkodni a személyi konzekvenciákon, cseréken is.

nvsz0

 

Mi azonban örülünk, mert mint ahogy mi azt már korábban megírtuk,  és ami miatt szerkesztőségünk ellen büntetőeljárást indított épp az NVSZ, sajnos törvénytelen lehallgatásokat végez. Írtuk mi ezt azért korábbi cikkeinkben, mert alaposan feltételezhető volt, amely most feketén-fehéren kiderült, hogy Kis tábornok büntetőügyében, sajnos hamis adatokat és tartalmat jelöltek meg a lehallgatásokhoz az NVSZ vezetői.

nvsz4