hirdetés

Kezd bonyolódni a helyzet a Belvárosban. Az V. kerületi korrupciós kapcsolataikról is beszélt a vallomásában Varga István, a diszkókirály V. László volt biztonsági főnöke, aki egyfajta bűnbánó pentitóként a vádhatóság oldalán áll a monstre büntetőperben. Persze nem véletlenül, hisz ő nincs előzetesben és nem is vádlott. Így az utóbbi években elszaporodott sok bűnbánó koronatanú számát nézve, és azok szavahihetőségét a jogerős perek indoklásában azért némi fenntartásunk azért legyen. Nos a pentito megemlítette R. Lászlót, az V. kerület korábbi jegyzőjét, akinek  munkássága idején erősödött meg V. László birodalma, és állítása szerint anyagilag is jól járhatott.

vizo 2 per

A koronatanú Varga feladata biztonsági főnökként részben az volt, hogy kapcsolatot tartson a lefizetett rendőrökkel, és hordja nekik a kenőpénzeket. A vallomásának legfontosabb része az, amelyben az V. kerületi jegyző megvesztegetéséről is beszélt. E szerint a diszkókirály V. László egy alkalommal beszámolt neki arról, hogy „…ma éppen a jegyzővel találkozott, aki amint megérkeznek az átiratok, intézkedik a Love és a Zöld Pardon bezárására. Én kérdeztem tőle, hogy miképpen tudta ezt elintézni, mire ő szó szerint azt mondta, ‘a Papa, Laci bácsi elintézte’, és közben a kezével félreérthetetlenül mutatta, hogy pénzzel.”

A bűnbánó koronatanú nem titkolta, hogy „egyből megkérdeztem, hogy sokba került-e a jegyző, amire ő azt válaszolta, hogy ‘igen, sokba’, de megéri, mert innentől kezdve bármit be tudunk záratni az V. kerületben, illetve nem lesz több probléma a mi helyeinkkel az önkormányzat részéről” – tette hozzá vallomásban a pentito tanú..

A vallomás arra utal, hogy a jegyzőnek még 2012-es elfogása utáni napokban is adott pénzt Vizoviczki. A szövegben szereplő átiratok pedig olyan kamuleveleket jelentenek, amelyekben Vizoviczki emberei környékbeli lakók nevében feljelentik a rivális klubokat. Ezeket a terveik szerint elküldték volna Rónaszékinek, aki „baráti jegyző”, és ezért elrendeli majd a helyek bezárását.

Rogán Antal korábbi V. kerületi polgármester 2013 szeptemberében küldte el posztjáról a nevezett jegyzőt.

Tény, hogy a diszkókirály perében hírbe hozott jegyző sosem volt vádlottja monstre pernek és gyanúsítottja sem. Sőt korrupciós ügyben sem indult az exbelvárosi jegyző ellen semmiféle komolyabb büntetőeljárás.

(Fotó: Origo)