hirdetés

Tisztújító kongresszust tart a Jobbik a Budapesti Kongresszusi Központban. Azt, hogy kik lesznek a párt alelnökei, még nem tudni pontosan, de az biztos, hogy Novák Előd kiesett. Az országgyűlési képviselő nem szomorkodik, szakpolitikus lesz, a népesedéssel foglalkozna a jövőben. A Jobbik elnöke, Vona Gábor pedig bejelentette, hogy 2018-ban kormányzásra készül pártjával, és ettől még a szombati bombariadó sem térítette el.

JObbik tisztújító-alfa

Az elnöki pozícióra 92,8 százalék Vona Gábort jelölte, így egyedül ő lépte át a 20 százalékos érvényességi küszöböt. Az alelnöki pozícióra esélyesek közül 46 százalék voksolt Novák Előd mellett, azonban a vasárnapi kongresszuson kiderült, Novák neve nem kerül fel a szavazólapra.

A jobbikos képviselő ezt méltósággal fogadta. Annak ellenére, hogy az utóbbi hetekben őszintén beszélt a párton belüli feszültségekről, nézeteltérésekről. Novák szerint egy titkos szavazásnál lett volna esélye. A tagság szerint Nováknak lenne helye az elnökségben, de ez egyelőre már csak az álom kategória.

Az általános meggyőződés a pártban az, hogy születhet kompromisszumos megoldás. Ilyen például az is, hogy jövőre nem csak egyedül Vona Gábor dönt majd az alelnöki jelölésekről.

Novák Előd marad képviselő, de lemond egy évi tiszteletdíjáról. Azt mondja, bőven lesz mit csinálnia, szakpolitikus lesz, népesedéspolitikával foglalkozik majd. A képviselő szerint nem csak az új szavazatok szerzésére kell koncentrálni. Ő inkább a régiek megtartására fókuszálna. Arra a kérdésre az alelnöki pozícióból kieső Novák , hogy radikális párt marad-e a Jobbik, nem tudott válaszolni.

Persze voltak más izgalmak is a tisztújító kongresszuson. Valaki ugyanis jófejkedésből telefonbetyárkodott, és közölte, hogy bombát helyezett el a rendezvény helyszínén. Természetesen senki sem esett pánikba, de az esemény csúszott. A tűzszerészek pedig semmit nem találtak.

Azonban így lehetett idő bőven az egyéb nemkívánatos berendezések elhelyezésére, ha hajlamosak lennénk a paranoiára. De ez csak egy kósza feltételezés.

Vona Gábor pedig a váratlan események ellenére is közölte teljes meggyőződéssel, hogy a következő kormányát Magyarországnak a Jobbik adja majd.

(Fotó: Alfahír)