hirdetés

Megtette. Már rég vége lehetett volna a Kiss-botránynak, ha a legelején bocsánatot kért volna egykori áldozatától a válogatott sikerkapitányának számító százhalombattai sztáredző. Sőt, ha maga adja vissza a díszpolgári címét és kéri szeretett városát, hogy az uszodát nevezzék át. Bár megjegyeznénk, Kiss László letöltötte büntetését, elítélték anno, s már réges-régen nincs is így priusza.

kiss lászló

Kiss László szerdán délelőtt ügyvédek jelenlétében kereste föl az általa és két másik úszó által 1961-ben megerőszakolt Takáts Zsuzsannát, és bocsánatot kért tőle az 55 évvel ezelőtt történtekért. Az egykori áldozat elfogadta az úszóválogatott korábbi szövetségi kapitányának bocsánatkérését – közölte Százhalombatta polgármestere, Vezér Mihály.

A városvezető a képviselő-testület ülése előtt értesült a történtekről, és megkönnyebbülésének adott hangot, hogy az időközben a város díszpolgári címéről is lemondó Kiss László – ha megkésve is – de megtette ezt a régóta szükséges lépést. A testületi ülés után tartott sajtótájékoztatón a polgármester örömét fejezte ki, amiért Kiss végre belátta, hogy hibás volt az általa először választott védekezés, azt viszont sajnálattal vette tudomásul, hogy erre csak azt követően került sor, hogy az áldozat szombaton kiállt a nyilvánosság elé, és részletesen elmondta, mi is történt 1961. július 4-én.

A százhalombattai polgármester szomorúan vette tudomásul, hogy Kiss, aki mindvégig ismerte az igazságot, kihasználta a százhalombattai képviselő-testület jóhiszeműségét.

A testületi ülésen nemcsak Kiss László díszpolgári címét vonták vissza, hanem a korábban róla elnevezett uszoda nevét is megváltoztatták, és mostantól Városi Sportuszodának fogják hívni.