hirdetés

Súlyos büntetést kaptak az altatós rablók. Több év börtönre ítéltek szerdán jogerősen két férfit, aki gyógyszert kevert áldozatai italába, majd kirabolta öntudatlanná váló alkalmi ismerőseit – tájékoztatott a Debreceni Ítélőtábla.

Fórizs Ildikó közölte: a táblabíróság a Debreceni Törvényszék első fokú ítéletének a készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségéről szóló rendelkezését hatályon kívül helyezte és az eljárást megszüntette, de helybenhagyta L. Tamás elsőrendű vádlott 7 év 6 hónap és T. József másodrendű vádlott 9 év szabadságvesztés büntetését.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2012 júliusában Debrecenben, a Derék utcán és az Egyetem sugárúton több esetben gyógyszert kevertek alkoholba, hogy lehetséges áldozataik öntudatlan állapotba kerüljenek és az értékeiket eltulajdoníthassák.

A két férfi, különféle indokokkal, éjszaka és hajnalban ismerkedett meg a sértettekkel. Itallal kínálták őket, majd miután elveszítették eszméletüket, eltulajdonították értékeiket: mobiltelefont, készpénzt, bankkártyát, közokiratokat, sportcipőt, karórát és egyebet. A telefonokat később eladták.