hirdetés

A pedofíliagyanúba kevert bicskei gyermekotthon vezetőjét, akit még állami kitüntetésekben is részesítettek, bilincsbe verték. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vett egy bicskei férfit, aki ellen szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak eljárást – közölte a rendőrség.

bicskei-igazgato-gyermekotthonA most őrizetbe vett és bilincsbe vert gyanúsított férfi a bicskei gyermekotthon felfüggesztett igazgatója. A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint az 56 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy 2008 és 2016 között a gondozása alatt álló gyerekekkel, hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt folytatott, illetve őket arra törekedett rábírni. 2007 és 2011 között pedig rendszeresen szexuális abúzusnak tette ki a gyermekotthonban elhelyezett, 18 évesnél fiatalabbakat, és ezzel erkölcsi, érzelmi fejlődésüket veszélyeztette.

A férfit gyanúsítottként kihallgatták, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A bicskei gyermekotthon vezetője, az Esti Újság úgy tudja, panasszal élt a gyanúsítás ellen, és minden bizonnyal ezt a nyomozási bírónál is megteszi.