hirdetés

Megpecsételődött a magyar műtrágya milliárdos jövője ? A Katasztrófavédelem ugyanis bezáratta a szolnoki gyárat. A cégvezér Bige László sejti kik állnak az ő lejáratása és ellehetetlenítése mögött, így közölte vagy kinyitnak jövő héten vagy fogja vesz két nagy lakatot, lezárja a gyárat és soha többet nem nyit ki. A gyár a gyógyszeriparon kívül mintegy 40 országba szállít műtrágyát és vegyi anyagokat.

 

Már egy hete több száz munkás kényszerszabadságra ment. A szolnoki műtrágya gyárat ugyanis bezáratta a Katasztrófavédelem 90 napra. Így már az kérdéses, hogy a szabira küldött munkásoknak lesz-e vajon munkájuk ? Több száz, ezer család jövője került veszélybe.

Az egyik leggazdagabb magyar milliárdos vállalkozó Bige tavaly november óta tűri a különféle hatóságok ellenőrzését. A rendőrök 9 alkalommal akcióztak Bige cégeinél, míg a Katasztrófavédelem 12 alkalommal lepte el a gyárat. Nos ez picit soknak tűnik. De végülis csak találtak valamit a hatóságok nagy nehezen. Bigét nemrég gyanúsítottként hallgatták ki, majd váratlanul egy másik ügyben el is vitték a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatását, aminek nem adott helyt az illetékes bíróság. Ezután jött a bezárási határozat.

Azt nem tudjuk, hogy a magyar milliárdos kapott-e ajánlatot, hogyha átadja az érdekeltségeit, akkor békén hagyják. Mondjuk nem lepődnénk meg, ha ez is kiderülne.

Bige műtrágya biznisze azután robbant be, hogy a mai napig rejtélyes módon távozott az OTP vezetői közül. Az egyik leggazdagabb magyar távozása körül rengeteg legenda kering. Van, aki azt mondja Bige és az OTP vezér valamin összekülönbözött. Mások szerint Bigét mesés összeggel küldték el a pénzintézettől valamiért.

Tény kérdése, hogy Bige nem a NER lovagok közé sorolható. Az is tény, hogy a műtrágya biznisz nagy üzlet. Így Bige nem volt egy közkedvelt üzletember, de ez pont nem is érdekelte a magyar milliárdost.

 

Amiket felróttak, hogy Ön is értse, az olyan volt, hogy a konyha asztal sarkáról le pattogzott a festék, de ettől még jó az a konyhaasztal, szóval  ilyen mondva csinált okokat kreáltak. – mondta Bige László.

Ez a 90 napos bezárás nem fog előfordulni, mert mi, ha nem nyithatunk ki a jövő héten, akkor fogjuk és becsukjuk ezt a gyárat és többet soha nem nyitunk ki és mindenki örülhet és tapsolhat, aki ezt akarta. Felteszünk két nagy lakatot a gyár kapujára és vége – folytatta a magyar milliárdos.