hirdetés

Elképesztő bírósági ítélet született egy újpesti drog-ügyben, ahol a vádlott  még 2020. júniusában egy igazoltatás során elismerte az összes bűnét, de egy igen fontos rész valamilyen rejtélyes okból kimaradt a jogerős verdiktből.  Valahogy eltűnt S.János által beismert 244 db extasy tabletta megvásárlása, emiatt pedig lássunk csodát nem vonták felelősségre. Nem tudni, hogy ezen 244 darab extasy beismerése esetleg jutalomból maradt ki a férfi ítéletéből, vagy pedig netán elvitte a kiscica. Persze nemcsak emiatt érdekes ez a fura drogítélet.

 

Láttunk már sok-sok érdekes dolgot a bíróságokon, vagy különféle bűnügyi helyszíneken, de amibe most botlottunk bele, nos ettől pestiesen mondva bizony leesett az állunk.  Zavarunkban pedig nem is tudjuk jobbra vagy balra pislogjunk és forgassuk a fejünket.

Történt ugyanis 2020.júniusában, hogy a rendőrök igazoltattak egy újpesti férfit, aki le is bukott mert volt nála némi marihuana. S.Jánost a rendőrök elő is állították, ahogy azt kell, a férfi pedig úgy vélte beismerő vallomást tesz. Így a bűnbánó férfi nemcsak a zsebében található marihuana beszerzéséről mesélt részletesen, hanem beismerte, hogy ő bizony fogyasztó is, és elmondta, hogy kitől szerzi be a cuccot. Így az újpesti férfi azt sem titkolta, hogy korábban miket és mikor vásárolt magának. Így derült ki, hogy 2019.-ben is vett egy nagyobb 244 db extasy tablettát az ismerősétől, pár tízezer forintért, mert az eladónak nem volt pénze. Jánosunk, a gyanúsított megadta a pontos címét, nevét és utolérhetőségét is a VII.kerületi drogkereskedőnek.

Nos Jánosunk ügye szépen haladt, voltak kihallgatások is, de egyszer csak kimaradt a szakértői véleményekből is és a vádiratból is a 244 db extasy. Jánosunk ugyan nem egy jogvégzett ember, hanem egy rendes munkás férfi ezzel nem is foglalkozott. Úgy tudjuk az ügyvédjei igen, írtak is az ügyészségnek, a rendőrségnek is, hogy hova lett a beismert  244 db extasy a vádiratból de választ sem kaptak.

Aztán jött a jogerős ítélet, ahol Jánost elítélték, mondhatni megúszta olcsón az ügyet, hisz börtönbe nem kellett vonulnia. Azonban az ítéletből is kimaradt valamiért a beismert 244 darab extasy tabletta, amit sem ő sem az ügyvédei nem értenek.

Mindez azonban csak a kezdete a furcsaságoknak, hisz ha hiszik ha nem, bizony  Jánosunk drogügyéből az eltűnt tabletták egy másik ügyben tűntek fel. Bizony ám. De ezt, hogy ? Adódik a kérdés. Hisz Jánosunk beismerte a rendőrségen, őszinte részletes vallomásában ezt a 244 darab extasy tabletta megvásárlását is, sőt az eladót is megnevezte, az ügylet helyszínét is. Akkor ezzel, hogy lehet bárki mást megvádolni ?

Nos a válasz egyszerű. Jánosunk lakótársát vádolták meg ezzel a 244 darab tablettával, akinél lakott.

Mi vadul kerestük Jánosunk és ismerősének az ügyében keletkezett iratok közt, hogy mikor lett János és ismerőse szembesítve ezen tabletták miatt. Nos nem találtunk ilyet. Pedig jó lett volna, hisz tisztázni lehetett volna még a nyomozás elején, hogy akkor most kié is ez a 244 darab extasy tabletta. Úgy tudjuk a rendőrség kereste a János által megnevezett eladót, de a férfit nem találták meg, pedig élő, létező személy.

Így most röviden és tömören ott állunk, hogy ma úgy tűnik hiába tesz bárki őszinte, részletes beismerő vallomást lehet, hogy  az ítéletéből már egy csomó fontos rész majd kimarad és így olcsón megúszható az elmarasztalás. Persze lehet Jánosunk esete csak egy véletlen. Azt azonban sehogy sem értjük, hogyha valaki elkövet valami törvénytelent és ezt el  is mondja, ráadásul úgy, hogy az igaznak is tűnik, hisz nincs kérdés a hatóságoktól, hogy na de maga János miért hazudik ? Miért akar minket félrevezetni ? Akkor miképp lehet egy másik ügyben, egy másik személlyel szemben , ez a elfelejtett 244 darab extasy tabletta bizonyíték és egyáltalán a vád tárgya ?  Mi nekünk ez valahogy nagyon is fura, érdekes és érthetetlen. Márcsak azért is, mert János kihallgatásai során egyszer sem szegezték neki a kérdést, hogy János de ez a maga által elmondott, és elismert 244 db extasy tabletta ügyében miért kamuzik ? Miért akarja nekünk ezt a mesét beadni S.János? De ilyen sehol nincs, egy kihallgatásnál sem.

De tovább megyünk, miért nem gyanúsították meg a hatóság félrevezetése miatt S.Jánost akkor a nyomozók?

Nem tudni, s épp emiatt fura S.János esete, s ez itt a nagy rejtély.

Természetesen nem zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy a vádhatság, a nyomozóhatóság, s így a bíróság is tévedett. Van ilyen, emberek vagyunk.

Az azonban elszomorító, hogy emiatt egy másik ember lett vádlott egyelőre fura, megmagyarázhatatlan és érthetetlen módon. Az ügyet és így a furcsaságok ismertetését mindenképp folytatjuk, hogy megértsük, az ami most épp érthetetlen. De az is célunk, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét arra, hogy itt valami nagyon de nagyon nem stimmel.

Bízunk benne senkit sem sértettünk meg, egyik hatóságot és nyomozószervet sem, hisz a célunk nem ez. Azonban ami érthetetlen és fura, arról beszélni kell, írni kell és a hibákat orvosolni kell, a demokrácia erről is szól.