hirdetés

Zűr van a zavarban. A kormányt éltető és Istenítő CÖF, amely súlyos tízmilliókat is kap támogatásként a Fidesz-től, beszólt a kormánynak. Nem is kicsit. Lemondásra szólítja fel Tasnádi László rendészeti államtitkárt a Civil Összefogás Fórum, és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány vezetősége.

 

A CÖF-CÖKA szerint nem lehet különbséget tenni III/II-es ügynökök megítélése között. „Ezért lenne nagyszerű erkölcsi magatartás, ha az érintett önmaga mondana le pozíciójáról” – fogalmaznak.  „Ha Tasnádi László mondanivalónkat nem érti, akkor már most jelezzük: a CÖF-CÖKA további civil nyomásgyakorlással próbálja meg elérni, hogy a demokrácia erkölcsi alapjai tovább erősödjenek” – fűzik hozzá.

A dokumentumban, amelynek „a CÖF-CÖKA közleménye Tasnádi László belügyminisztériumi államtitkárnak a diktatórikus pártállamban betöltött, III/II-es szt-tiszti múltjával kapcsolatban” címet adta a civil szervezet hangsúlyozzák: máig a rendszerváltás súlyos hiányossága a pártállam felelőseinek elmaradt elszámoltatása.

Ez pedig kihat a demokrácia jelenlegi működésére is, ezért  még ma is ránk ragasztható a „következmények nélküli ország” titulusa – teszik hozzá.

Hangsúlyozzák, hogy a CÖF eddig is fellépett és a jövőben is fellép a pártpolitikától mentes elszámoltatás fontossága mellett.

„Remélve Tasnádi László közerkölcsre érzékenységét, úgy véljük, hogy kiváló szakemberként is belátja, hogy a jó és legitim kormányzás fő kritériuma a többségi civil társadalom bizalmának megtartása. Határozottan elvárjuk tőle, hogy megértse: csak akkor lehetünk következmények nélküli ország, ha a pártállami diktatúra erőszakszervezetében való részvételnek a demokráciában következménye van” – fogalmaz közleményében a CÖF-CÖKA vezetősége.