hirdetés

Cirkusz előzte meg az ombudsman meghallgatását kedden a parlamentben, miután a Fidesz képviselői zárt ülést rendeltek el. A bizottság idősődő elnöke Rubovsky György,mint vallásos Fidesz-KDNP-s politikus nem szereti a sajtót. Sőt ki nem állhatja s sajnos elfelejtette vallásos emberként azon keresztény tanítást is, hogy szeresd felebarátaid s tiszteld ellenségeid. Ezt jelzi az is, hogy kioktatta a média képviselőit, majd sértődötten elrohant, mert nem őt kérdezték először az újságírók..

 rubovszky

Nos nem az ombudsmani meghallgatás volt izgalma, hanem a parlamenti bizottság elnökének a viselkedése. Bár a nemrég kinevezett ombudsman  Székely László lemondását akarta elérni több Fideszes csúcsvezető, mint Kocsis Máté vagy épp Lázár János ez  a tervük nem jött most össze. Székely ugyanis tisztázta magát. Azaz nem manipulálta  a jószefvárosi tűcsereprogram leállítsával kapcsolatosan hozott elmarasztaló jelentését. Sőt a civil szervezetekkel sem játszott össze az ombudsman. Nos ez betehette a taccsot Rubovszky elnöknek is hisz ő másra készűlt. Így dühét a sajtón vezette le. erőből. hisz székelyellenépp őhívatta össze a politikai eretnekbizottságot.

A bizottság kormánypárti többsége zárt ülést rendelt el, melyet sorban hegytak el az ellenzéki képviselők, mert az elnök Rubovszky megvonta tőlük a szót. A meghallgatást indulatos vita előzte meg, Rubovszky még a sajtót is figyelmeztette, „ne csináljanak cirkuszt”. Végül megsértődött, az ülés végén faképnél hagyta a véleményére kíváncsi újságírókat, mert zavarta, hogy a sajtó előbb Székelyt kérdezte és nem őt. Arra hivatkozott, neki nincs ideje arra, hogy hosszú perceket várjon, míg a többieket faggatják az újságírók, az elnököt kéne először kérdezni .Bár erre lehetőség sem volt, hiszen a zárt teremből Székely jött ki először, a kameráktól Rubovszky nem is fért el.

 

Rubovszky annyira megsértődött, hogy elfutott a liftig, majd az őt követő újságíróknak a háta mögött odavetette, hogy „nem engedem, hogy a sajtó packázzon velem”. Többször ráförmedt a Hír TV riporterére, amikor kérdezni akartak tőle.