hirdetés

Ennyi volt. Nem küzd tovább az olimpikon, feladja. A lólengés olimpiai bajnoka, Berki Krisztián nem utazik el a kvalifikációs versenyre, így szerinte százszázalékosan kijelenthető, hogy nem lesz ott jövőre Rióban.

berki krisztián tornász

Az UTE fiatal tehetséges olimpikonja, akinek nemrég műtötték a vállát, reálisan látja, hogy már sok esélye nincs Rióban a következő olimpián részt vennie. Így nem is utazik a következő kvalifikációs versenyre.

Az a viadal már az összetett versenyzőkről és a csapatokról szól, nem a szerspecialistákról – indokolta távolmaradását a jövő áprilisi, riói tesztversenytől Berki Krisztián.

A tornász 11. lett kedvenc számának selejtezőjében a glasgow-i világbajnokságon, így nem jutott a nyolcas fináléba, ahol dobogós helyen kellett volna végeznie a riói kvótához.

A magyar szövetség egyelőre nem kívánt állást foglalni Berki Krisztián ügyében, és majd csak a vb után foglalkozik a kérdéssel, egyúttal jelezte, a klasszis versenyző jelenleg harmadik számú tartalék a lólengés szombati döntőjében. Ott a magyar színeket Hídvégi Vid képviseli majd.

A háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok Berki Krisztián pénteken kifejtette: noha háromból két olimpiáról lemaradt, mégis szerencsésnek érzi magát, mert amit tornászként elérhetett, az elérte, hiszen londoni aranyérmével megkoronázta a pályafutását.

Arról is beszélt, hogy hosszabb pihenőt tart, mert mind mentálisan, mind fizikálisan karrierje legnehezebb évén van túl, de folytatja pályafutását, és azt sem zárta ki, hogy a 2020-as tokiói játékokig versenyezni fog. Berki abban reménykedik, hogy addigra talán megváltozik a kvalifikációs rendszer, és így már nem csupán egyetlen 90 másodperces lehetősége lesz, hogy bebizonyítsa, ott a helye az olimpián.

Az Újpest 30 éves tornászának vállát márciusban megműtötték, először szeptember közepén, az országos bajnokságon versenyzett újra, de nem tudta hibátlanul bemutatni a gyakorlatát, így a döntőtől visszalépett. Berki Krisztián a szeptember végén rendezett szombathelyi Grand Prix-n sem indult, így Skóciában először lépett a szerhez újra versenykörülmények között.