hirdetés

Elfogtak kedden Magyarországon egy hetvenszeres gyilkosságért körözött pakisztáni állampolgárt a magyar hatóságok osztrák kollegáik közreműködésével – közölte szerdán az osztrák Szövetségi Bűnügyi Hivatal.
hóban a menekültekA pakisztáni rendőrség körözési listájának élén szereplő 35 éves férfi „pakisztáni mészáros” néven ismert. Osztrák nyomozók informátorokra támaszkodva kiderítették, hogy a szóban forgó személy embercsempészek segítségével Ausztriába akart jutni.
Az osztrák hatóságok a BK Embercsempészet és Kereskedelem Hivatalának szakértőivel értesítették magyar kollégáikat.Nagyon gyorsan kellett intézkedni– hangsúlyozta Vincenz Kriegs-Au, a BK szóvivője szerdán.
A közölt információk alapján a magyar hatóságok a Baranya megyei Bólynál lévő erdőségben a horvát-szerb-magyar hármas határ mentén elfogtak 42 illegális bevándorlót, és köztük rejtőzött a nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött gyilkossággal gyanúsított pakisztáni férfi is. Őt azonnal letartóztatták az Interpol-körözés miatt – tette hozzá Kriegs-Au.
A férfi Pakisztánnak történő kiadatásáról a következő napokban hoznak döntést.
A 35 évest azzal vádolják, hogy mintegy 70 embert gyilkolt meg fizetség ellenében Pakisztánban. A bérgyilkosságok egyéb részleteiről az osztrák hatóságoknak nincsenek értesüléseik.