hirdetés

Hatalmas baleset részes volt a honvédelmi minisztert szállító gépjármű az M7es autópályán. Csodával határos módon sem Benkő Tibor, sem a sofőrje nem sérült meg. Az Esti Újság riporterének az tűnt fel a baleset helyszínén, hogy sok a kormányzati autó a helyszínen és a megjelent hírekből sokáig ez a nem elhanyagolható momentum hiányzott. Nem hinnénk, hogy titkolni akarták, de azért fura. Mi a baleset után már ezen kérdéssel bombáztuk a rendőrséget. Azt nem tudni, hogy Benkő miniszter autója használt-e megkülönböztető jelzést vagy sem de kíváncsian várjuk ezen infót is. A mostani baleset azért is érdekes, mert a regnáló miniszterek baleseti krónikái alapján 2000-ben a Fidesz közlekedési minisztere Nógrádi úr, épp egy hasonló baleset miatt volt kénytelen lemondani. 

 

A honvédelmi miniszter autója is érintett volt a délelőtti órákban az M7-es autópályán, ahol eddig tisztázatlan körülmények között történt egy tömegbaleset. Az Esti Újság a baleset után nem sokkal, miután kollegánk éppen Budapestre tartott és jelezte, hogy komoly baj van, megkerestük a Somogy Megyei rendőr-főkapitányságot, ahol közölték, hogy személyi sérülés is történt és megerősítették, hogy igen valóban egy védett autó is érintett .

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. A sztráda Letenye felé vezető oldalának 98-as kilométerénél három jármű ütközött össze, egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült. Kérdésükre megtudjuk erősíteni, hogy a balesetben a honvédelmi minisztert szállító autó is érintett volt de erről bővebb információt a HM illetékes adni-közölte a Somogy-megyei RFK sajtósa az Esti Újsággal.

Azt nem tudni, hogy Benkő miniszter autója használt-e megkülönböztető jelzést a balesetnél vagy sem. De majd ez is kiderül előbb vagy utóbb.

A honvédelmi miniszter autójában senki sem sérült meg.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter mielőbbi gyógyulást kívánt a baleset sérültjeinek – közölte a szaktárca.

A legsúlyosabb miniszteri közlekedési balesetek krónikái közül  a Fidesz kormányhoz köthető. 2000-ben Ordacsehinél a Nógrádi László közlekedési és vízügyi minisztert szállító védett autó rohant bele egy Trabantba. A kormányzati Audi A6-os gépkocsi a 7-es úton, az ordacsehi elágazásnál egy kocsisort előzőtt, amikor egy abban haladó és balra kanyarodni szándékozó Trabanttal ütközött. Vezetője, egy 20 éves fiatalember – akit lábtöréssel és belső vérzéssel egy mentőautó szállított Marcaliba, a városi kórházba – pár órával az ütközés után meghalt. Először mindenki a Trabantost hibáztatta még az ORFK illetékesei is de az RTL Klub Akták című műsora alig pár hétre a baleset után lemodellezte, szakértők elemzésével és vizuális videofelvételekkel, hogy bizony Nógrádi miniszterék hibáztak, hisz a Trabantos a nagysebességgel érkező kéklámpás autót nem is észlelhette a visszapillantójában, mert a kormányzati Audi olyan nagy sebességgel jött. A riporter nem más volt mint a köztévén a egyik legsikeresebb magyar krimi műsort a Kékfényt újraélesztő Csákány Tibor.

A Trabantosnak esélye sem volt, hogy elkerülje az ütközést. A miniszter ezen RTL Klub Akták című riport után pedig le is mondott.

Tény, hogy Nógrádi a baleset helyszínén azt kérte ne őt vigyék mentőhelikopterrel, hanem a Trabantban utazókat, de a fiatal életveszélyes sérülteket mentőautóval vitték el végül.

Az eset azért is volt érdekes, mert a kormányzati autók parancsnoka és felelőse, főleg, ha kéklámpát használnak, akkor az adott miniszter, nem pedig a sofőr.

( Csákány – T.E. )