hirdetés

A kerítés lett a miniszter veszte, elismerte. Hende Csaba Szombathelyen, a Polgári esték elnevezésű civil rendezvényen elismerte, hogy élesen kritizálták a kormányülésen a katonák lassú építkezését, s mint miniszter úgy vélte neki kell vinni a balhét. Hende szerint a katonák jól dolgoztak és megfeszített tempóban.

hende-csaba

A volt honvédelmi miniszter kijelentette a polgári beszélgetésen,hogy a hétfői kormányülésen súlyos kritika érte a honvédség tevékenységét a műszaki határzár építésében. Miután pedig meggyőződése, hogy az építést végző katonák nem hibáztak,úgy érezte, hogy a felelőséget miniszterként neki kell vállalnia, ezért ajánlotta fel a lemondását a miniszterelnöknek. Hende szerint a katonák augusztus elsejétől az öt hőségriadó közepette is hősiesen végezték a munkájukat, építették az első védelmi vonalat, most pedig építik a másodikat.

Vannak a politikában olyan helyzetek, amikor egy miniszternek le kell mondania. Japánban például ha késnek a vonatok, lemond a közlekedési miniszter. Igaz ugyan, hogy nem ő állítja a váltókat és nem ő vezeti a mozdonyt, de az egészért mégiscsak ő felel – mondta Hende Csaba, ex-honvédelmi miniszter.