hirdetés

Egyelőre senki nem vizsgálja azt, hogy a gyilkossággal gyanúsított fideszes képviselő, aki a közbiztonsági ügyekért is felelt Dunaújvárosban, vajon visszaélt-e a kapcsolatával a rendőrségnél, hogy ne keressék  a számára sok gondot okozó vállalkozót, Molnárt. Elméletileg nem kizárt, hogy befolyásolhatta a dunaújvárosi képviselő az eltűnt vállalkozó keresését. Úgy tűnik, bebetonozhatta áldozatát az előzetes letartóztatásba helyezett dunaújvárosi fideszes képviselő. G. Rolandot és társát egy helyi ismert és nagymenő vállalkozó megölésével gyanúsítják. Molnár Antal három éve tűnt el nyomtalanul, igaz, nagyon nem is keresték. A fideszes politikus párttagságát azonnali hatállyal felfüggesztették.

dunaújváros fideszes gyilkosság

Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, de felszólítom a Fideszt, hogy tisztázza képviselőjének szerepét: hogyha ártatlan, akkor cáfolja meg az állításokat – jelentette ki korábban Szabó Zsolt, a PM dunaújvárosi önkormányzati képviselője.

A kormánypárt nem cáfolt, Kósa Lajos a lillafüredi frakcióülésen jelentette be, hogy felfüggesztették G. Roland párttagságát. A fideszes dunaújvárosi önkormányzati képviselőt és társát egy két évvel ezelőtti gyilkosság miatt vették őrizetbe.

Mihelyt bírói döntés van, és a bírói döntés elítélő, akkor a felfüggesztést véglegesítjük, tehát semmi közünk ilyen értelemben ettől a pillanattól hozzá. Ez minden ilyen esetben így van – jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője, Kósa Lajos.

Dunaújvárosban három napja helyszínelnek a rendőrök egy családi háznál. Információink szerint az ingatlan a gyanúsított egyik rokonáé. Az eltűnt férfi holttestét kereső szakemberek a pincét bontják.

Az üggyel összefüggésben két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Sz. G. és G. R. dunaújvárosi lakosok ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt zajlik az eljárás – közölte Molnár Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az eset pikantériája, hogy a most előzetesbe helyezett Fidesz-képviselő, Dunaújváros önkormányzati képviselője korábban a közbiztonsági társadalmi kapcsolatok bizottságának az elnöke és a helyi Fidelitas vezetője volt. S ő volt az a személy, aki 2006-ban rátámadt a párt egyik képviselőjére, és egy vödör plakátragasztót öntött a nyakába.

Molnár Antal súlyosan cukorbeteg vállalkozó 2013 május elsején tűnt el dunaföldvári otthonából. Érdekes módon a vállalkozó családja anno 8 hónap elteltével közösségi oldalakon kért segítséget mindenkitől, hátha tudnak valamit családtagjukról. Az egyik ilyen hozzászólásban az egyik hozzátartozója azt írta, sajnos folyamatosan falakba ütköztek a hatóságoknál, azaz nagyon nem kereshették Molnárt. Mindez érthető, hisz az egyik elkövető szoros kapcsolatban lehetett a rendőrséggel, hisz nemcsak képviselő volt, hanem a közbiztonsági ügyekért felelős személy is volt. Úgy tűnik, ebből nehezen lehet majd kikecmeregnie a rendőrségnek. Az eltűnt vállalkozó családja azonban nem adta fel a keresést, s bár nem így akartak rátalálni, de csak meglett.