hirdetés

Majd két liternyi alkohol volt a bécsi úti ámokfutó vérében. O. Áron március 18-án éjjel 130 kilométeres sebességgel hátulról belerohant egy piros lámpánál várakozó autóba, az abban utazók pedig életüket vesztették, köztük az ifjúsági világbajnok kajakozó Janza is.
szentendrei úti balesetAhogy arról már beszámoltunk a piros lámpánál álló autó 22 éves sofőrje, D. Bálint és szintén 22 éves utasa, Richárd olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghaltak. A hátulról beléjük rohanó O. Áron is súlyosan megsérült, a gerincével kellett műteni később. Mint az a nyomozás során kiderült, a férfi ittasan vezetett, úgy okozta a balesetet.

A szervezetében valamivel több mint két liter, azaz körülbelül három üveg bornak megfelelő alkoholt mutattak ki a baleset után. Miután megoperálták a Honvédkórházban, a tököli rabkórházba vitték. Onnan több hónapos gyógykezelés után került előzetes letartóztatásba egy budapesti börtön hatfős cellájába, a Blikk szerint jelenleg is ott tartják fogva a fiatalt.

Az ügyben folytatott eljárás során keletkezett iratokat a rendőrség vádemelési javaslattal a napokban küldte meg az ügyészségnek, így már csak idő kérdése, hogy mikor emelnek vádat a 29 éves fiatal férfi ellen, akinek egyik áldozata Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt.