hirdetés

Befejezte a nyomozást a magyar FBI a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében, és az iratokat megküldték a Pest Megyei Főügyészségnek vádemelési javaslattal. Az ügyben több ezer károsult van, a kár pedig több tízmilliárd forint is lehet, bár a rendőrségre rengeteg károsult be sem jelentkezett. A hungáriás vádlottak voltak azok – az Esti Újság úgy értesült több károsulttól –, akik több mint 30 százalékos hozamot ígértek. Az ügyben már senki sincs börtönben.

hungaria_gyanusitott1_szb

Az NNI a Hungária Értékpapír vállalati kötvényeinek kibocsátása, nyilvántartása és forgalmazása során felmerült sikkasztás, csalás, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység megalapozott gyanúja miatt nyomozott, és 6 ember ellen javasolnak vádemelést.

A jegybank tavaly április 20-án vonta vissza a Hungária Értékpapír engedélyét, és kezdeményezte a társaság felszámolását. A brókercég jelentős volumenű értékpapírral nem tudott elszámolni befektetőivel, az akkori gyanú szerint meghamisította nyilvántartásait és az ügyfeleknek küldött kimutatásokat.

Az Esti Újság több károsulttal beszélt a botrány kirobbanásakor, akik elismerték, több mint 30 százalékos hozamot ígért nekik a céget vezető elismert üzletasszony és társa. Ráadásul sokuknak a befizetett összegeket nem a brókercég, hanem a Biztonság Trade nevezetű céggel vették át, ami engedéllyel sem rendelkezett a kölcsönök, befektetések gyűjtésére. Az pedig csak hab a tortán, hogy mindenki már a bruttó kamatokkal emelt összegről szóló átvett papírt kapta vissza a cég bróker vezetőitől.

Természetesen kerestük a vádlottak ügyvédeit, akik későbbre ígértek tájékoztatást.