hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a rendőrség kihallgatta a ligetben dolgozó secusokat, akiket éles tárgyakkal vagdosott össze egy ligetvédő. Sőt még a biztonságiak egyik vezetőjét is tanúként hallgatták ki. Az ügyben vélhetően sikerült beazonosítani a biztonságiakra támadó személyt, aki állítólag egy ismert aktivista. A késes támadásról felvételek is készültek, úgy tudjuk. A rendőrséget írásban is kerestük a héten a fura bűnüggyel kapcsolatosan, de ott a sajtóosztály semmiféle ilyen ügyről nem tud.

 liget vágás 1Mint arról beszámoltunk a héten, a ligetcsatában két secus is vágott sérülést szenvedett, a nagy dulakodás hevében, miközben a Ligetvédőkkel hadakoztak. Állítólag feljelentést is tettek a rendőrségen ismeretlen személy ellen, hisz többen a kezüknél és a hátuknál vágásszerű sebeket, karcolásokat szenvedtek. A biztonságiak szerint valakik szándékosan tették ezt velük. Így újabb fejezetéhez ért a ligetháború. Természetesen kerestük aznap a furcsa késes támadással kapcsolatosan a BRFK sajtóosztályát is, ahol a következő választ adták.

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy – válaszadásunkig – az Ön által említett ügyben feljelentés vagy bejelentés a BRFK-ra nem érkezett – tisztelettel, BRFK.

Ehhez képest ma a BRFK kihallgatta tanúként a sérült secusokat is, úgy tudjuk, a Teve utcában. Sőt a munkaadójukat is beidézték. Úgy tudni, megvan, ki vagdosta össze a biztonsági cég alkalmazottait, és mindenki nagy nagy megdöbbenésére egy ismert aktivistáról van szó.

Elképedve állunk a támadás előtt. Szerencsére nem súlyos sérüléseket szenvedtek kollégáink. A támadó vagy kést vagy valami éles tárgyat használt. Szerencsére megvan, beazonosította a rendőrség a biztonsági őreinket megvagdosó ligetvédőt, aki valóban egy ismert személy. Sajnálatosnak tartom, hogy így adott hangot ellenvéleményének, mert ez nem fér bele a szólásszabadságba – mondta Mikó István, a sérült biztonságiakat alkalmazó cég  képviselője.

Úgy tudni, az ismert aktivista épp kórházban van, mert állítólag megsérült a nagy ligetcsatában. A fiatal férfit még sem tanúként, sem gyanúsítottként nem hallgatta meg a rendőrség. Állítólag hamarosan meghallgatják az ismert aktivistát is és ezután dől el, hogy gyanúsított lesz-e.Értesüléseink szerint  férfi nagy bajban van, mert a secusok megvágásáról videofelvételek is készültek.