hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy 1996-ban csak azért kellett meghalnia Domák Ferencnek alias Cinóbernek, és lőtték fejbe brutálisan, mert az üzlettársa ellen több merénylet is kudarcba fulladt. Cinóberéknek a 90-es években nagyon ment a biznisz, igaz ők nem olajjal foglalkoztak, hanem egy adalékkal. Súlyos milliókat kaszált Cinóber is hetente, de nem akart társulni a több leszámolásos merénylet mostani vádlottjával P.Tamással.

 cinóber

 

Az örömlányok kiskirályának is tartott Cinóbernek, azaz tisztességes nevén Domák Ferencnek a barátja miatt kellett meghalnia szó szerint. Hihetetlen, de valóban ez állhat a brutális és egyszerű leszámolás hátterében semmi más. Az Esti Újság úgy tudja, hogy Domák barátját B. urat többször is likvidálni akarták az éjszakai élet fő szereplői, de legfőképp P. Tamás is. Azonban B. úr profi testőrökkel járt és megúszott több merényletet is. Pedig a célszemély és P.Tamás között komolyabb konfliktus sosem volt de nem szívlelték egymást. A fő gond az lehetett, hogy Cinóbert hiába csábítgatták, hogy hagyja ott a barátját s kezdjen új üzletet P. Tamásékkal ezt nem tette és megharagudtak rá,hisz Domák és B. úr mesés milliókat keresett a 90-es években úgy, hogy nem olajoztak és nem is szőkítették azt.

brazil 1

Megkerestük természetesen az érintett B.urat, aki ellen több merényletet is végrehajtottak de egyik sem sikerült, de pestiesen mondva nem kívánta sem megerősíteni sem cáfolni az értesüléseinket.

A Cinóber nyomozás érdekessége, hogy a gyilkossággal Domák barátját is összefüggésbe akarták hozni, azaz nem zárták ki az NNI vezetői,hogy B. úrnak is érdekében sőt kapóra jött barátja halála.

portik

Az tény kérdése, hogy Nemzeti Nyomozó Iroda előzetes letartóztatását kérte az úgynevezett Cinóber-gyilkosságban a felbujtóként meggyanúsított Ferencsik Attilának, aki az olajügyleteiről elhíresült Energol Rt. egykori társtulajdonosa volt. Mindez tavaly július közepén történt.  Így a Brazil becenéven ismert férfi lett a harmadik gyanúsítottja a Cinóber gyilkosságnak.  Domák Ferencet 1996. december 18-án lőtték fejbe a lakása közelében. Egy védett tanú állítólag látta, amikor a más leszámolásos ügyekben is vádlott, illetve gyanúsított Jozef Rohác kétszer is fejbe lőtte Cinóbert. A férfi megölése a rendőrség gyanúja szerint Ferencsik egykori Energolos üzlettársának, Portik Tamásnak állhatott az érdekében. Portikot tavaly júniusban hallgatták ki gyanúsítottként a Domák-gyilkossággal összefüggésben.

Az áldozat üzlettársa volt a 47 nappal korábban kivégzett Prisztás Józsefnek. A vállalkozó elleni gyilkosság ügyében folyamatban lévő büntetőperben a Fővárosi Törvényszék idén februárban nem jogerősen tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtotta Portikot.