hirdetés

Valami nem stimmel a parlamentben. Az MSZP szerint hazudik a Fidesz az RTL Klub egyik riporterének kitiltása ügyében. A kormánypártiak és a baloldali honatyák egészen másképp látták ugyanazt. Bárándy Gergely szerint lassan már a kommunista időkre jellemző házmesterként ténykedik a házelnök úr, Kövér László.

Budapest, 2013. december 11. Bárándy Gergely MSZP-s képviselő felszólal az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. december 11-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az RTL Klub riporterét érintő kitiltással kapcsolatban a sajtóban megjelent kormánypárti állítások nem felelnek meg a valóságnak. Legalábbis ezt állítja az MSZP és a TAB elnöke, Bárándy Gergely.

A törvényalkotási bizottság üléstermében a riport időpontjában jelen voltunk, és határozottan állítjuk, Harangozó Tamás képviselő társammal, hogy a bizottsági ülés megkezdésének nem az volt az akadálya, hogy az RTL Klub riportere Vas Imre fideszes képviselőt kérdezte – közölte Bárándy Gergely, a TAB elnöke.

Az MSZP képviselője értetlenül áll az esetről a sajtóban megjelent fideszes állításokkal szemben, ugyanis a riport során semmilyen atrocitás nem történt, hangos szó el nem hangzott, a bizottság vezetése részéről figyelmeztetés nem történt, Vas Imre kormánypárti képviselő pedig nem tiltakozott, hanem válaszolt a kérdésekre, majd a stáb távozott a teremből.

Bárándy szerint persze, ez már nem az első eset. A házelnöki posztot a kommunista időkre jellemző házmesterként felfogó Kövér Lászlónak sem az fáj, hogy a sajtó nem a kijelölt helyen forgat, hanem az, hogy egyes, a Fidesz által még meg nem szállt sajtóorgánumok mernek a propagandaminisztérium által előírt kérdések helyett valódiakat is feltenni, és egyes kormánypárti politikusokat a hazugságaikkal szembesíteni. Lehet, hogy ez ma már idegen Kövér Lászlónak, de ezúton is jelezzük: ezt hívják sajtószabadságnak. Amit pedig a házelnök művel, azt hatalmi önkénynek – közölte Bárándy Gergely.