hirdetés

Már Bárándyt is cenzúrázza az MTI, mint sok oly más dolgot. ez a mai valóság közmédia show. Azonban Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő rágalmazás gyanújával feljelenti Gazsó L. Ferencet, az MTI vezérigazgatóját, mert a hírügynökség megtagadta egyik közleményének kiadását.

barandi_gergely

Az ellenzéki politikus budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök logikáját követve cselekszik.

Ugyanazt teszem, amit Vida Ildikónak javasolt az amerikai ügyvivővel szemben. Már nem csodálkozom  azon, hogy a közszolgálati média híreket hamisít, retusál és manipulál, ugyanakkor kilencéves parlamenti képviselőségem alatt példátlannak tartom, hogy az MTI nem adta ki a közleményemet. A cenzúra egy új, riasztó jelenség, amely a diktatúrákban szokás – hangsúlyozta Bárándy Gergely.

A politikus a konkrét ügyre térve kifejtette, az MTI hétfői parlamenti tudósításában azonnali kérdéséből csak magát a kérdést  nem írta meg, valamint arra sem tért ki, hogy nem kapott választ a kormányfőtől.

Bárándy Gergely szerint ugyanis az Orbán Viktorhoz intézett kérdése arra irányult, hogy a kormányfő a parlament nyilvánossága előtt meg tudja-e erősíteni azt, hogy azokkal a korrupciós cselekményekkel, ami a NAV elnökét érinti, nincsen a kormánynak és a magyar hatóságoknak tudomása, ilyen bizonyítékokkal nem rendelkeznek.

Bárándy Gergely azt mondta, Orbán Viktor válaszának hiányában viszonválaszában arra következtetett, hogy a magyar hatóságoknak rendelkezésükre állnak a korrupciós adatok, csak a miniszterelnök van annyira rutinos és óvatos, hogy nem kíván néhány héttel később hazugságba keveredni.

Az MSZP-s politikus közölte: bár nehezményezi, hogy az MTI kihagyta a legfontosabbat ebből a „kérdés-felelekből”, ezt már megszokta, ezért egy közleményben szerette volna kifejteni a történteket, de annak kiadását az MTI megtagadta, amiről Gazsó L. Ferenc levélben tájékoztatta.

Az MTI-nek az a feladata, hogy közzétegye a politikus véleményét, nem az, hogy értékelje, cenzúrázza – mondta Bárándy Gergely, aki azt várja az MTI vezérigazgatójától, hogy a bíróság előtt bizonyítsa be, jogosan tagadta meg közleménye kiadását.