hirdetés

100 milliós kártérítés helyett még fizethet a hírhedt azbesztper felperesének özvegye. A selypi Sándor Zsoltné döbbenten áll a bírósági ítélet elött, hisz a bíróság is kimondta feketén-fehéren, hogy férje halálért a helyi azbesztgyár okolható.
sándor zsolt azbesztNem kap kártérítést az azbesztszennyezés miatt meghalt Sándor Zsolt özvegye, mert másodfokon is elvesztette az állam ellen indított pert a nem túl rózsás körülmények közt élő hölgy és rokkant gyermeke.

Mint ismeretes Judit 100 milliós kártérítést követelt az államtól, mert a selypi azbesztgyár miatt veszítette el férjét. Anno összesen nyolcan perelték be az államot, de mára már egyik felperes sem él.

A bíróság ugyan elismerte, hogy az azbeszt áll a halálesetek hátterében, mégis elutasították a keresetet. Juditnak, aki egyedül, albérletben neveli tolószékhez kötött gyermekét, így még a 127 ezer forint perköltséget is ki kell fizetnie.

Munkanélküli lettem, nem tudom, honnan teremtem elő a pénzt. Nem hagyom annyiban, felülvizsgálatot kérünk a Kúriától. Nem lehet, hogy a bíróság is elismeri, hogy az állami azbesztgyár miatt halt meg a férjem, ne legyen semmilyen következménye! – jelentette ki Judit.