hirdetés

Botrányos ORÖ-közgyűlés Mohácson. Lökdösték, ráncigálták, azaz munkájuk közben bántalmazták az ORÖ legutóbbi gyűlésén a Hír TV stábját. Ilyenre rég volt példa. Az Esti Újság úgy tudja, az eset miatt senki nem tett feljelentést .

ORÖ-nol

Újabb botrány az ORÖ közgyűlésén. A miniszterelnöki tanácsadó Farkas Flórián exszervezete ezúttal Mohácson ülésezett, és a felfokozott hangulat súlyos botrányba torkollott. A helyszínen dolgozó Hír TV stábját ugyanis többen megfenyegették életveszélyesen, majd tettleg is bántalmazták  az újságírókat, mert ráncigálták, lökdösték őket. Az ORÖ teljes elnöksége így bizony magáról állított ki súlyos szakvéleményt. A roma szervezet elnökére, Hegedüs Istvánra is  olyan terhet rak bizony ezen eset, amely alapján illene lemondania, hisz ki hallott már olyat, hogy egy szervezet elnöksége tettleg bántalmazzon bárkit is? Akár szóban? Bárhogy? Milyen szervezet ez az ORÖ? Ha ilyen példát mutatnak a romáknak, akkor szépen állunk.

A Hír TV stábja komolyabb sérülést szerencsére nem szenvedett. S végül a kedélyek is lecsillapodtak, és néhányan bocsánatot kértek a történtek miatt. Ez azonban nem megoldás, ez nem viselkedés 2015-ben Magyarországon.

Az ORÖ Mohácson tartott, kihelyezett rendkívüli közgyűlésén volt anyázás, életveszélyes fenyegetések és ordibálás is. Hegedüs István elnök beszéde ezen a közgyűlésen majd tíz perc után a botrány miatt félbemaradt.

A ORÖ-n belül azóta nagy a feszültség, hogy a testület egykori elnöke, a miniszterelnöki biztos Farkas Flórián nem tud elszámolni a Híd a munka világába felzárkóztató program súlyos százmillióival. Ráadásul az ORÖ igen furcsa  pénzköltéseit már a NAV és a nyomozóhatóság is vizsgálja.

(Fotó: illusztráció)