hirdetés

Kisebb sokkot kapott Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s honanya, amikor megtekinthették az Egészségügyi Ellátó Raktárát. Egy magáncég helységében ugyanis több mint 33 ezer raklapnyi védőfelszerelést láttak, amelyek közt maszk, gumikesztyű is volt bőven, de ezek valamiért nem jutnak el a háziorvosokhoz, vagy épp az idősotthonokba. Az ellenzéki képviselők követelik a kormánytól, hogy ezen védő eszközöket azonnal osszák ki, védjék meg az embereket !

 

Bár korábban Kocsis Máté azt hangoztatta a Parlamentben, hogy a kormány által beszerzett védőfelszereléseket nem magáncégeknél, magánraktárakban tárolják. Nos ez az állítása ma megdőlt a Fideszes politikusnak, mert az ellenzéki képviselők élükön az MSZP-s politikus asszonnyal Bangóné Borbély Ildikóval kaptak engedélyt arra, hogy megtekintsék az Egészségügyi Ellátó Raktárát, amely egy Waberers raktár. Nem titok már ezt sem nagyon értették a képviselők. A raktárba belépve pedig ledöbbentek, kisebb sokkot kaptak, hisz hegyekben. Pontosabban szólva 33 ezer raklapon állnak a védőfelszerelések, köztük maszkok, védőruhák, gumikesztyűk.

El vagyok képedve, hogy miközben az orvosok, az ápolók alig-alig kapnak védőfelszerelést. Miközben a háziorvosok szó szerint életveszélyben dolgoznak. Az idősotthonokban élők megóvásáról nem is beszélve, miközben aranyáron adják a maszkokat a patikák és egyéb kereskedők. Itt ebben a raktárban van minden. Nem értem, hogy ezek miért nincsenek kiosztva ? Fel vagyok háborodva, hogy ezeket miért nem osztják ki az embereknek, miért nem akarják óvni az állampolgárokat, főleg úgy, hogy ezen raktárkészlet április 4-e óta itt van. Én követelem, hogy az emberek az orvosok ezt mind kapják meg. azonnal ossza ki a kormány a készletet, meg kell védenünk az embereket-mondta az Esti Újságnak Bangóné Borbély Ildikó, MSZP-s politikus.