hirdetés

Megszívta, mondhatni pestiesen az újabb pentito. Lakatos Bandika, a csak alvilág pénztárnokának becézett férfi szinte biztosra vehető, hogy marad Brazíliában, ahol elfogták. Ráadásul a nyomozókkal alkut kötő Bandika, aki szintén a pentitók sorsára jutott, ki is van akadva, picit átverték. No meg a kinti börtönök még a hazai intézeteknél is durvábbak, és ott már a börtönhónapok túlélése is egy komoly siker.

Kisbandi

A  néhány hónappal ezelőtt Brazíliában elfogott Lakatos András kiadatására már nem kerül sor idén. Sőt, nem is tudni, mikor történik ez meg. Úgy tűnik, az alvilág pénztárnokának becézett Bandika hazaérkezése már senkinek sem fontos, hisz a vallomása kellett nagyon, amit meg is tett, igaz, csak írásban, a személyes jelenléte nem volt fontos, ami érthető, hisz Bandikát igen hamar bele lehetett volna zavarni a terhelő vallomásába. Nos a pentito megtette, amit kértek tőle, így vallomását már fel is használták Portik és társai ellen a Prisztás-gyilkosság ügyében. Portikot és társait ugye elítélték másodszorra is a megismételt új bírósági eljárásban.

A magyar hatóságokat már nem igazán érdekli Lakatos Bandika hazahozatala. A vallomást megtette, amit nagyon vártak a nyomozók. – mondta dr. Nyáry Béla ügyvéd.

Mint ismeretes, Lakatos írásban az mondta, hogy Portik neki már 1996 elején elmondta, meg fogja öletni Prisztás József milliárdos üzletembert. Az Energol-vezér ezt azzal magyarázta Bandikának, hogy hatalmat akar magának az éjszakai életben, amire Prisztás vállalkozó veszélyt jelent. Kisbandi szerint az energolos minden komolyabb üzletbe be akart szállni Magyarországon, és ennek a jövőképnek Prisztás az egyik akadálya volt.  Ezért döntött úgy, már jóval a pénzügyi viták előtt, hogy félre fogja söpörni a vállalkozót. A férfi leírta azt is, hogy dominikai bujkálása idején, három héttel a leszámolás előtt Portik azzal fenyegette meg, hogy Prisztás meg akarja őt öletni, de ne aggódjon, nemsokára végezni fog az üzletemberrel. Kisbandi kijelentette, Portik úgy állította be a történetet, mintha ezzel a gyilkossággal neki tenne szívességet.

(Fotó: Esti Újság)