hirdetés

Kegyetlen módon egy baltát vágott kutyája fejébe egy ittas férfi Kiskundorozsmán. A csodával határos módon a kutya túlélte a támadást, és megműtötték. A rendőröknek azt mondta a kegyetlen gazda, hogy ha nem viszik el az ebet, akkor a Tiszába dobja. A férfi a tettéért akár 3 év börtönbüntetést is kaphat. A kutyus már jó kezekben van az algyői ebtelepen, ahol vigyáznak rá és sok-sok szeretet kap.  Algyő Ebtelepen ápolják a brutálisan bántalmazott kutyát Képen; Nyulas Attila fotó Török János A rendőröknek azt mondta az ittas gazda, ha nem viszik el az ebet, akkor a Tiszába dobja vagy agyonveri. A részeg férfi a rendőröknek azt is elmondta, hogy azért akarta baltával agyonverni a kutyáját, mert korábban kiugrott a kerítésen, és lefojtott három kiskutyát. A véres baltát megtalálták a ház melletti tárolónál a nyomozók, majd le is foglalták – írta a Délmagyar.

A szerencsétlen kutyát úgy verte baltával a gazdája, hogy kikötötte. Minden csupa vér volt. A német juhászkutya keverék jellegű állat az arcán sérült meg, a szemétől a szájáig egy 12 centis nyílt mély vágás díszelgett. Szörnyű látvány volt, hisz szinte kettévágta a kutya pofáját. Most egy gondozó ápolja és az algyői ebtelepen van elhelyezve, ahol gondos kezek vigyáznak rá és segítik a kutyus gyors lábadozását.

Az ebet négy és fél órán át operálták, állkapcsát dróttal rögzítették. A Szegedi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt indított büntetőeljárást L. István ellen.

(Fotó: Török József)