hirdetés

Balhé volt a Kerekerdő Parkban Ferencvárosban, ahol felavatták Lázár Ervin szobrát. Botokkal és baltával támadtak rá egy férfire haragosai. Még jó, hogy a közbiztonság rendben van és javult Budapesten.

 

lázár ervinA IX. kerületi Kerekerdő park tele volt családokkal, gyerekekkel.  Délután fél négy körül egy nagyobb csoport – 4-5 férfi és a családjuk – egy fejszével és botokkal jelentek meg és bántalmaztak egy családot, főleg annak férfi tagját, az apát.

Fejszével mértek ütést a fejére többször is. A férfi elterült, utána még ököllel ütötték, utána kocsival elhagyták a helyszínt, egy BMW cabrióval.

Sok család és gyermek volt a helyszínen, akik a támadás közben igyekeztek elhagyni a parkot. Hívták a mentőket és a rendőröket is, akik kiérkeztek. Az egyik autó rendszámát is fel tudták írni, mielőtt elhajtottak volna vele a banditák.

A fejszés támadó 20 év körüli volt”. A támadó és a többiek a tér sarkán parkoltak le, majd a támadás után elhajtottak.

 

A ferencvárosi rendőrök állítólag már elfogták azt a két férfit és nőt, akik előzetes szóváltást követően bántalmaztak egy másik férfit. A 38 éves budapesti V. György, a 23 éves budapesti M. Csaba és a 30 éves budapesti M. Renáta vasárnap a fent említett időpontban egy vitát követően bántalmaztak egy férfit a parkban, majd autóval elmenekültek.

Súlyos testi sértés bűntette és felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt M. Csaba ellen, valamint V. György és M. Renáta ellen súlyos testi sértés bűntette és csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást, írják. Az elkövetőket őrizetbe vették.